13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalȘeful Spitalului Județean vrea să nu mai plimbe pacienții cu salvarea între secții

Șeful Spitalului Județean vrea să nu mai plimbe pacienții cu salvarea între secții

Noul manager al Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu, Dumitru Vienescu, caută soluții să evite plimbatul pacienților între secțiile unității medicale.

În acest sens a avut loc o primă întâlnire între managerul Spitalului Județean și șefii de la secțiile UPU, Medicală, Cardiologie și Neurologie.

Din cauză că foarte des medicii UPU cer investigații de specialitate la secții din cadrul Spitalului 700, pacienții sunt trimiși cu ambulanța între clădirile unității spitalicești. Acest lucru înseamnă consum de resurse și chiar un timp mai mare pentru diagnosticarea corectă a bolnavilor.

Dumitru Vienescu este de părere că, printr-o organizare mai bună, se va putea evita plimbatul pacienţilor între secții. În mod normal, medicul ar trebui să fie adus la un pacient care vine la UPU. Soluția ideală ar fi și ca secțiile amintite să funcționeze în același spațiu.

Spitalul Județean are trei pavilioane

În momentul de față, nu prea există soluții pentru ca pacienții să nu fie transportați de la o secție la alta cu ambulanța. Motivul este legat de faptul că unitatea medicală din Târgu Jiu este împărțită în trei pavilioane. O clădire se află în strada Tudor Vladimirescu, foarte aproape de centru orașului.

În pavilionul amintit este și Unitatea Primiri Urgențe, unde sunt aduși toți cetățenii care sună la 112. Secțiile Cardiologie sau Neurologie se află în clădirea din strada Progresului, în altă zonă din municipiu. De asemenea, una din cele mai greu încercate secții în pandemie, Boli Infecțioase, se află în imobilul din strada A.I. Cuza.

„Este o situație pe care vreo să o rezolvăm cumva. Vedem cum putem face cu medicii sau să ne organizăm cu diferite compartimente și echipamente cu specialiști în zona Unității Primiri Urgențe, în așa fel încât pacienții să nu mai fie plimbați cu ambulanța acolo unde sunt trimiși pentru investigații suplimentare. Trebuie să câștigăm timp în procesul de stabilire a diagnosticului și, ulterior, în acordarea tratamentului adecvat”, a declarat Dumitru Vienescu, managerul Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS