17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalPrognoza meteo pe următoarele două săptămâni în Oltenia

Prognoza meteo pe următoarele două săptămâni în Oltenia

Administrația Națională de Meteorologie a transmis estimarea evoluției valorilor termice și a precipitațiilor în intervalul 8 – 21 martie.

Oltenia

Primele zile ale intervalului vor fi caracterizate de o vreme în general apropiată de normalul acestei perioade, cu maxime în medie de 8…11 grade şi minime de -3…0 grade (ziua de 10 martie va fi însă mult mai rece decât normal, cu 2…5 grade la amiază, iar în dimineaţa de 12 martie se vor înregistra -6…-2 grade). Ulterior vremea se va încălzi, temperatura aerului va ajunge la valori maxime de 12…15 grade, iar minimele, mediat regional, vor fi de 1…4 grade. Spre sfârşitul intervalului de referinţă vor fi posibile variaţii termice de la o zi la alta, dar regimul termic este estimat a fi în general apropiat de cel normal în a doua decadă a lunii martie. Precipitaţiile (ploaie, lapoviţă şi ninsoare) vor fi pe arii extinse şi local moderate cantitativ în perioada 9-10 martie, iar probabilitatea pentru precipitații va fi din nou mai ridicată în intervalul 16-19 martie.

La munte

Vremea va fi rece la începutul perioadei, când media temperaturilor maxime va fi de -7…0 grade, iar nopţile vor figeroase, în special la altitudini mai mari. Din data de 13 martie, vremea se va încălzi, valorile termice diurne urmând a fi de -1…6 grade, iar cele nocturne de -8…-2 grade. Sfârşitul intervalului de referinţă poate aduce variaţii importante de temperatură de la o zi la la alta, dar estimările indică o probabilitate destul de mare pentru un regim termic apropiat de cel normal în a doua decadă a lunii martie. În perioadele 9-10 şi 12-13 martie va ninge în cea mai mare parte a zonei montane. Probabilitatea pentru precipitații temporare va fi relativ ridicată şi în cea de-a doua săptămână

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS