8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalAnsamblul Folcloric „Maria Tănase” primeşte spaţii noi

Ansamblul Folcloric „Maria Tănase” primeşte spaţii noi

Ansamblul Folcloric „Maria Tănase” primeşte spaţii noi de la Primăria Craiova. Solicitarea datează încă din vara anului trecut, însă ei i se va da curs abia acum.

În şedinţa ordinară de joi a Consiliului Local (CL) vor fi supuse spre aprobare două proiecte de hotărâre privind preluarea unor spaţii din administrarea Liceului Tehnologic „Ştefan Odobleja” şi darea lor în administrarea Ansamblului Folcloric „Maria Tănase”. Este vorba de două corpuri de clădire şi de terenul de sport situate pe strada Crişului, nr. 9, unde a funcţionat Grupul Şcolar ICM 2.

Acesta s-a desfiinţat prin Ordinul Ministrului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului nr. 3804/01.03.2011, prin care s-a aprobat comasarea prin absorbţie a Grupului Şcolar Industrial Electroputere, a Colegiului Tehnic „Ion Mincu” şi a Grupului Şcolar ICM nr. 2 cu Liceul de Informatică „Ştefan Odobleja”, transformat în colegiu începând cu anul şcolar 2011-2012. Cum clădirile respective erau libere, iar Ansamblul Folcloric „Maria Tănase” avea nevoie de noi spaţii pentru „desfășurarea în bune condiții a activităților“, primăria a decis să le dea în administrare instituţiei conduse de Niculina Stoican.

Ansamblul va primi, astfel, fostul atelier de la ICM2, în suprafaţă de 165 mp, şi fostul depozit de lemne, în suprafaţă de 75 mp. Ambele corpuri nu mai erau folosite de Liceul Tehnologic „Ștefan Odobleja”, iar Consiliul de Administrație al unității de învățământ a aprobat solicitarea autorității publice locale de a le ceda în favoarea Ansamblului „Maria Tănase”. Acesta deţine în administrare încă din 2011 şi imobilului „cămin elevi” în suprafaţă de 621,07 mp, un teren de 1313 mp şi o clădire de 209 mp, toate situate în strada Crişului, nr. 9, bunuri care au aparţinut tot Grupului Şcolar ICM 2 înainte de desfiinţare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS