5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalSpaţiile de birouri de la stadionul „Ion Oblemenco“, scoase la închiriat

Spaţiile de birouri de la stadionul „Ion Oblemenco“, scoase la închiriat

Mai multe spaţii de birouri aflate la Tribuna 1 a stadionului „Ion Oblemenco“ din Craiova vor fi închiriate de primărie pe o perioadă de 5 ani. Asta după ce ele nu au fost folosite până acum de clubul de fotbal Universitatea Craiova, care a utilizat arena de la inaugurare şi până în prezent.

Pentru ca spaţiile respective să poată fi scoase la închiriat va fi însă nevoie de două hotărâri de Consiliu Local (CL), ambele supuse aprobării în şedinţa ordinară de joi. Prima va aduce modificarea contractului de asociere nr. 41/2013 încheiat între Municipiul Craiova, prin Consiliul Local, Clubul Sportiv Universitatea, din Craiova și SC Blue Lions Capital SA (ulterior SC Club Sportiv U Craiova SA, respectiv U Craiova 1948 Club Sportiv SA). În cadrul acestei asocieri, primăria aducea ca aport dotările şi componentele din cadrul stadionului „Ion Oblemenco“ şi, ulterior, ,,Centrul Recuperare Luncă”, predarea-primirea acestor bunuri urmând a se realiza prin procese verbale.

Clubul de fotbal nu a avut nevoie de spaţiile de birouri

Clubul s-a folosit însă de stadion doar pentru disputarea meciurilor, a utilizat şi cantonamentul renovat din Lunca Jiului, dar nu s-a atins de spaţiile de birouri din cadrul Complexului Sportiv. Prin urmare, primăria a considerat de cuviinţă că aceste spaţii trebuie să fie scoase din contractul de asociere şi să fie fructificate pentru a creşte veniturile aduse de stadion.

„Bunurile din incinta Complexului Sportiv Craiova – Stadion de Fotbal menționate în Anexa nr. 2 – spaţii cu destinaţia de birouri şi spaţii conexe zona Tribuna 1, nivel 0, nu au făcut obiectul nici unui proces verbal de predare –primire și clubul nu a beneficiat de exploatarea lor (nu au corespuns nevoilor clubului pentru organizarea/desfășurarea activităților administrative în birouri). Astfel, se concluzionează că, nefiind utilizate de club, pot fi retrase din aportul municipiului la asociere, fără a influenţa negativ condiţiile impuse de clauzele contractuale“, se menţionează în raportul proiectului de hotărâre prin care se propune scoaterea respectivelor spaţii de birouri din aportul Craiovei la contractul de asociere încheiat cu clubul de fotbal Universitatea.

Stadionul „Ion Oblemenco“ poate fi folosit şi de către alte entități

Tot în proiectul de hotărâre se precizează că stadionul „Ion Oblemenco“ a constituit o investiție publică şi că „nu poate fi exclusă folosirea acesteia și de către alte entități, precum și funcționarea pentru alte activități de interes public“.

„Instituirea taxei locale pentru folosința temporară a stadionului dă dreptul, pe de altă parte, și altor utilizatori, contracost și îndeplinind condițiile din procedura aprobată de Consiliul Local al Municipiului Craiova, să utilizeze bunul. Astfel, prin disponibilizarea din cadrul asocierii a spațiilor din zona Tribuna 1, nivel 0, acestea pot face obiectul procedurilor legale de închiriere în vederea creșterii veniturilor rezultate din exploatarea Complexului Sportiv Craiova – Stadion de Fotbal“, se explică în document.

Spaţiile de birouri de la stadionul „Ion Oblemenco“, scoase la închiriat. Care este valoarea chiriei

Prin cel de-al doilea proiect de hotărâre se supune aprobării Caietul de Sarcini privind închirierea prin licitaţie publică, pe o perioadă de 5 ani, a spaţiilor de birouri din incinta stadionului, în suprafaţă utilă de 247,34 mp, şi documentaţia de atribuire. Spaţiile închiriabile din cadrul Complexului Sportiv se cunosc încă din 2018. În martie 2018 a fost aprobată în CL lista cu acestea şi raportul de evaluare privind stabilirea valorii de piaţă a chiriei minime pentru aceste spaţii, toate situate în Tribuna 1, Nivel 0.

Este vorba de Camera nr. 12 «Birou Hospitality» în suprafaţă utilă de 30,85 mp; Camera nr. 27 «Sală Şedinţe manager» în suprafaţă de 57,05 mp; Camera nr. 31 «Secretariat manager» în suprafaţă de 32,29 mp; Camera nr. 26 «Săli şedinţe manager» în suprafaţă de 16,14 mp; Camera nr. 162 «Săli şedinţe manager» în suprafaţă de 19,69 mp; Camera nr. 28 «Birou manager» în suprafaţă de 18,99 mp; Camera nr. 24 «Birou manager» în suprafaţă de 17,21 mp; Camera nr. 194 «Depozit» în suprafaţă de 6,38 mp; Camera nr. 94 «Grupuri sanitare» în suprafaţă de 20,67 mp. Plus o jumătate din Camera nr. 11 «Acces administraţie» în suprafaţă utilă de 28,07 mp.

Chiria minimă estimată pentru aceste spaţii pleacă de la valoarea de 2,5 euro/mp/lună fără TVA, respectiv 12,2 lei/mp/lună, la cursul valutar BNR din 15.02.2021 de 4,88 lei/euro.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS