21.2 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjOrdin pentru începerea lucrărilor de 4 milioane de euro la rețeaua de iluminat pe leduri din Târgu Jiu

Ordin pentru începerea lucrărilor de 4 milioane de euro la rețeaua de iluminat pe leduri din Târgu Jiu

Lucrările la noua rețea de iluminat din municipiul Târgu Jiu vor fi demarate luna viitoare, imediat ce vremea va permite. Este anunțul făcut de viceprimarul din Târgu Jiu, Bogdan Bejinaru.

Iluminatul va fi unul modern, pe leduri și va aduce economii substanțiale în facturile la energie electrică ale orașului. Lucrările au o valoare totală de 4 milioane de euro, valoare obținută în urma organizării licitației pentru încredințarea contractului. Bogdan Bejinaru a precizat că lucrările ar putea începe în jurul date de 15 martie, dat fiind faptul că a fost emis ordinul, potrivit procedurilor.

Întreaga rețea de iluminat din municipiu măsoară peste 27 de kilometri și a beneficiat de modernizări în urmă cu peste 15 ani. Corpurile de iluminat consumă multă energie, iar acest lucru se reflectă în sumele achitate lună de lună de către municipalitate. Nici prea multă lumină nu este pe străzi, cu sistemul actual.

Contractul a fost semnat în octombrie 2020

Lucrările de modernizare vor fi realizate de firma FLASH LIGHTING SERVICES SA, societate câştigătoare a licitaţiei. Contractul a fost semnat în data de 8 octombrie a anului trecut, însă lucrările nu au mai început. Bugetul total aflat la dispoziția municipalității pentru derularea contractului este de 5 milioane de euro.

Rămâne de văzut dacă va mai fi nevoie de suplimentări de sume. Proiectul presupune instalarea a 27 de kilometri de fibră optică, folosită atât pentru gestionarea iluminatului, cât şi pentru fluxul de date necesar INFOTRAFIC. Se înlocuieşte vechiul sistem de iluminat cu echipamente moderne şi eficiente care vor reduce consumul de energie pentru iluminatul public cu până la 40%. Se montează peste 27 de kilometri de reţea electrică, peste 27 de kilometri de fibră optică şi peste 1.000 corpuri luminoase.

Reţeaua va fi implementată în principalele bulevarde ale municipiului şi autoritățile vor primi în timp real datele privind modul de comportare a corpurilor de iluminat şi se va putea interveni pentru creşterea în intensitate, scăderea ori oprirea în totalitate a iluminatului în anumite zone. De asemenea, sunt prevăzute sisteme informatice, un spaţiu ce va deveni dispecerat, aşa încât operatorul să aibă în permanenţă sub control situaţia iluminatului din municipiul Târgu Jiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS