10.6 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjElevii revin de luni la școală: doar 10% dintre profesori sunt vaccinați

Elevii revin de luni la școală: doar 10% dintre profesori sunt vaccinați

O parte a celor peste 47.200 de elevi din județul Gorj revine de luni în sălile de clasă. Nu peste tot se va merge la școală, ci în funcție de scenariul în care se află fiecare comună sau oraș.

Potrivit ultimelor date furnizate de către Direcția de Sănătate Publică Gorj cu privire la incidența COVID la mia de locuitori, 33 din cele 70 de localități ale județului Gorj se aflau duminică în scenariul galben, respectiv aproape jumătate. Este vorba de patru orașe și restul comune. Cele patru orașe sunt: Țicleni, Novaci, Turceni și Târgu Jiu.

În municipiul Târgu Jiu incidența era de 1.52 de cazuri de coronavirus la mia de locuitori. Prin urmare, în toate localitățile aflate în scenariul galben vor merge la școală: preșcolarii, școlarii și elevii din anii terminali, respectiv cei de clasa a VIII-a și clasa a XII-a și a XIII-a. Restul elevilor vor participa în continuare la cursuri online.

Conform statisticii, orașul Turceni înregistra duminică cea mai mare incidență COVID 19 din Gorj. Este vorba de 2,51 de cazuri la mia de locuitori în ultimele două săptămâni. Per total județ incidența era duminică de 1,12 cazuri la mia de locuitori în ultimele două săptămâni, adică 401 infectați(11 minori) la o populație de peste 357.000 de persoane.

Doar 10% dintre profesori s-au vaccinat

Șefii Inspectoratului Școlar Județean Gorj au anunțat că la nivelul fiecărei unități de învățământ profesorii au fost prelucrați în legătură cu noile regulamente și că au fost luate măsuri pentru dezinfecție și prevenirea răspândirii COVID. La capitolul vaccinări lucrurile nu stau însă atât de bine, dat fiind faptul că în multe cazuri dascălii și celelalte categorii de personal din învățământul preuniversitar au fost reprogramați.

În Gorj, din cele 109 unități școlare cu personalitate juridică, 108 a fost înscrise pe platforma de vaccinare. Din totalul de 3.985 de profesori, numai 1.505 sunt înscriși pe platformă (236 de educatoare, 303 învățătoare și 966 de profesori). Dintre cei înscriși, 1.298 au fost programați și doar 406 vaccinați (46 educatoare, 102 învățătoare și 258 profesori). Personalul didactic auxiliar numără 462 de persoane (198 înscrisi), dintre care doar 41 au apucat să se vaccineze. De asemenea, personalul nedidactic numără 844 de persoane în județul Gorj, din care 313 înscriși pe platformă și doar 64 vaccinați.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS