19.5 C
Craiova
joi, 18 august, 2022
Știri de ultima orăLocalCod Galben de ninsori și vânt în Vâlcea. Care va fi vremea în țară

Cod Galben de ninsori și vânt în Vâlcea. Care va fi vremea în țară

Cod Galben de ninsori și vânt în Vâlcea. Inspectoratul pentru Situații de Urgență Vâlcea a anunțat că județul va intra de duminică sub incidența codului galben de ninsori și vânt.

Avertizarea este valabilă din această seară, de la ora 20.00, până luni, 1 februarie, ora 10.00. Ninsori și intensificări ale vântului vor fi la altitudini de peste 1.400 de metri.

De altfel, meteorologii au emis duminică două coduri galbene de ninsori, vânt și polei, valabile până luni, 1 februarie. Astfel, în intervalul 31 ianuarie, ora 16:00 – 01 februarie, ora 12:00, vor avea loc precipitații moderate cantitativ, polei și intensificări ale vântului în mai multe regiuni din țară. Cantitățile de apă vor depăși local 15…20 l/mp, iar în regiunile vestice, izolat 30…40 l/mp. În jumătatea de nord a Moldovei vor predomina ninsorile și se va depune strat nou de zăpadă, pe alocuri mai consistent.

În Maramureș, Crișana și Transilvania vor fi precipitații mixte, iar în celelalte regiuni mai ales ploi. La munte, la altitudini mai mici de 1400 m, în special în Carpații Occidentali, ploile și lapovița vor determina topirea parțială a stratului de zăpadă existent. Pe arii restrânse vor fi depuneri de polei. Vântul va avea intensificări în zonele montane și în regiunile sudice și sud-estice, în general, cu viteze de 50…60 km/h.

Cod Galben de ninsori și vânt în Vâlcea. Care va fi vremea în țară

O avertizare cod galben privește intervalul 31 ianuarie, ora 20:00 – 01 februarie, ora 10:00, pentru ninsori însemnate cantitativ și intensificări ale vântului, la altitudini de peste 1400 m, în Carpații Meridionali și Carpații Occidentali.

În Carpații Meridionali și în Carpații Occidentali, mai ales la altitudini de peste 1400 m, temporar va ninge însemnat cantitativ și se va depune strat de zăpadă, local consistent. Vântul va prezenta intensificări, cu viteze de 50…70 km/h, iar îndeosebi în zona înaltă a Carpaților Meridionali, rafalele vor depăși 90 km/h, viscolind ninsoarea și spulberând zăpada.

Cod galben de polei

Al doilea cod galben este valabil în intervalul 31 ianuarie, ora 20:00 – 01 februarie, ora 10:00, de polei pe arii extinse în jumătatea de sud a Moldovei, nord-estul Munteniei, sud-estul Transilvaniei.

În jumătatea de sud a Moldovei, în nord-estul Munteniei și în sud-estul Transilvaniei, îndeosebi în a doua parte a nopții de duminică spre luni (31 ianuarie/1 februarie), temporar se vor semnala precipitații predominant sub formă de ploaie, iar pe arii extinse va fi polei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS