20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoar 164 de angajați ai CEO din 12.000, vaccinați anti-Covid

Doar 164 de angajați ai CEO din 12.000, vaccinați anti-Covid

Campania de vaccinare a personalului din companiile esențiale este abia la început. Cel puțin la nivelul județului Gorj, lucrurile nu sunt deloc optimiste.

Cel mai mare angajator din zonă, Complexul Energetic Oltenia (CEO), cu peste 12.000 de salariați, este abia la început în privința imunizării salariaților. În momentul de față, în evidențele Complexului Energetic Oltenia sunt aproximativ 6.300 de salariați care și-au manifestat dorința să se vaccineze. Dintre aceștia, aproape 3.300 au reușit să se programeze pe platforma online. Cifra celor care au și ajuns la centrele de vaccinare și s-au imunizat este însă una infima. Este vorba de numai 164 de persoane, ceea ce este foarte puțin raportat la numărul total de mineri și energeticieni, respective peste 12.000.

Peste 200 de angajați au avut coronavirus

De la debutul pandemiei de coronavirus, peste 200 de angajați ai Complexului Energetic Oltenia au fost depistați pozitiv. În ultimele luni a fost înregistrată o scădere semnificativă. Astfel, în prezent, numai 7 angajați ai companiei mai sunt infectați cu coronavirus. De asemenea, alte 15 persoane sunt în izolare sau în carantină la domiciliu, fiind contacți ai unor persoane infectate sau au călătorit în afara țării, fără se fie infectați.

„Programarea se face de regulă în funcție de domiciliul salariatului și în județul în care locuiește. Merge foarte greu cu imunizarea, mai ales că nu sunt suficiente doze de vaccin. Societatea noastră are capacități strategice unde trebuie asigurată permanența pentru a produce energie electrică atunci când ni se solicită din partea Dispeceratului Național. Grupurile trebuie să fie mereu pregătite să producă și să livreze în Sistemul Energetic. Cu toate că jumătate dintre salariați vor să se vaccineze, deocamdată trebuie să mai aștepte. Sperăm că va fi mai bine peste câteva săptămâni”, a declarat Ion Rușeț, consilier în cadrul Complexului Energetic Oltenia.

Toți angajați vor fi testați pentru depistarea virusului hepatitei C

Reprezentantul Complexului Energetic Oltenia a mai declarat că toți angajații societății, din Gorj, Dolj și Mehedinți, vor fi testați pentru depistarea virusului hepatitei C. Analizele vor fi realizate în baza unui parteneriat cu Universitatea de Medicină și Farmacie din Craiova și în cadrul unui program care beneficiază de finanțare europeană.

„Este un program în care am intrat și noi cu toți salariații, în baza parteneriatului pe care îl avem cu Universitatea de profil din Craiova. Este o șansă foarte bună pentru a face aceste analize pentru depistarea unui virus care poate avea efecte nedorite asupra stării de sănătate. Salariații vor fi programați și vor merge să facă aceste analize. Ulterior, în funcție de rezultate se va merge și la control și la tratamente, dacă va fi necesar și totul va fi gratuit, în baza finanțării europene nerambursabile. Programul va debuta în perioada următoare”, a mai declarat Ion Rușeț.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS