7.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjDepozitul de gunoi de la Târgu Jiu nu respectă Autorizația de Mediu

Depozitul de gunoi de la Târgu Jiu nu respectă Autorizația de Mediu

Agenția pentru Protecția Mediului(APM) Gorj recunoaște faptul că depozitul de gunoi deținut de firma Polaris Mediu SRL la Târgu Jiu nu respectă condițiile de funcționare.

Este vorba chiar de măsuriile din Autorizația Integrată de Mediu. Agenția pentru protecția Mediului Gorj a fost avertizată în legătură cu acest lucru chiar de către Garda Națională de Mediu. APM Gorj a transmis firmei Polaris să pună în aplicare în termen de 60 de zile măsurile trasate de Garda de Mediu. Administratorul depozitului a contestat însă în instanță dispoziția APM și practice trage de timp.

În paralel cu partea birocratică, depozitul de gunoi continuă să polueze olfactiv mai multe zone din municipiul Târgu Jiu. Cea mai afectată este strada Slobozia, unde mirosul este greu de suportat de către localnici. Aceștia, împreună cu o organizație non-guvernamentală, au anunțat proteste săptămâna viitoare. Protestele se vor ține în fața sediului Primăriei Târgu Jiu și a APM Gorj.

Consiliul Județean a convocat o ședință

Este de amintit că firma care administrează depozitul de gunoi de la Târgu Jiu a fost amendată anul trecut de Garda de Mediu. Totul este însă contestat în instanță, în timp ce sute de familii suferă din cauza poluării.

„APM Gorj a transmis în data de 07.12.2020, către POLARIS MEDIU SRL, Notificarea prealabilă Nr. 9283, ca urmare a adresei nr. 9716/03.12.2020 a Gărzii Naționale de Mediu, prin care instituţia noastră a fost înştiinţată cu privire la constatarea neîndeplinirii de către agentul economic a măsurilor din Autorizaţia Integrată de Mediu (AIM).Prin Notificarea prealabilă transmisă, APM Gorj a solicitat operatorului economic îndeplinirea în termen de maxim 60 de zile a măsurilor impuse de Garda Naţionala de Mediu.SC POLARIS MEDIU a cerut în instanţă suspendarea Notificării prealabile emisă de către APM Gorj.

Următorul termen de judecată este programat la data de 29.01.2021, la Tribunalul Gorj. Termenul limită pentru îndeplinirea măsurilor impuse de către APM Gorj prin Notificarea prealabilă, îl reprezintă data de 06.02.2021. APM Gorj va urma procedura dispusă de instanţa de judecată competentă.Referitor la problema funcţionării Depozitului ecologic din Târgu Jiu, Consiliul Judeţean Gorj a convocat pentru mâine, 22.01.2021, o şedinţă de lucru cu toate instituţiile cu competenţe în domeniu.”, conform APM Gorj.

Citește si: Gorj: Anchetatorii cer arestarea bărbatului care și-a ucis soția la Scoarța

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS