19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjÎncepe campania de vaccinare cu numai 9 centre din 19

Începe campania de vaccinare cu numai 9 centre din 19

Cea de-a doua etapă a vaccinării debutează luni la nivelul județului Gorj. Vor fi deschise, într-o primă fază, 9 centre de vaccinare din 19, în lipsa dozelor de vaccin.

Un număr de 5 din centre se află în instituții publice de pe raza județului, iar restul la nivelul unor unități medicale. Centrele de vaccinare de la Târgu Jiu vor fi amenajate în cadrul Școlii Gimnaziale „Constantin Brâncuși”(Sala de sport), respectiv la Stadionul Municipal. La Motru, dozele de vaccin vor fi administrate în cadrul unui spațiu din incinta Școlii Catolice.

Totodată, centrul de vaccinare de la Bâlteni va funcționa în Căminul Cultural, iar la Târgu-Cărbunești centrul de vaccinare va fi deschis la Clubul Pensionarilor. Centre de vaccinare vor fi și la spitalele din Târgu Jiu, Rovinari, Turceni și Novaci. Potrivit estimărilor DSP Gorj, în fiecare centru de vaccinare se vor putea administra zilnic în medie 60 de doze de vaccin anti-coronavirus. Tot de luni va fi administrată și a doua doză de vaccin anti-COVID pentru cadrele medicale vaccinate în prima etapă.

Au fost înscriși de către medicii de familie și angajatori

Beneficiarii din cea de-a doua etapă de vaccinare au fost înscriși pe platforma online de către angajatori și medicii de familie. Etapa a doua de vaccinare vizează populația cu grad de risc și lucrătorii care desfășoară activități în domenii-cheie. În prima fază, vor fi vaccinate persoanele cu grad ridicat de risc: adulții cu vârsta peste 65 de ani și persoanele care suferă de boli cronice.

În categoria bolilor cronice se încadrează următoarele afecțiuni: diabet zaharat, obezitate, alte boli metabolice, inclusiv congenitale, afecțiuni cardiovasculare, afecțiuni renale, afecțiuni oncologice, afecțiuni pulmonare, afecțiuni neurologice, inclusiv sindromul Down, afecțiuni hepatice moderate/severe, afecțiuni autoimune, imunodepresii severe (pacienți transplantați, cu consult medical prealabil, pacienți care urmează terapii biologice sau terapie de lungă durată cu corticosteroizi, pacienți infectați cu HIV/SIDA).

Au fost vaccinați aproape toți beneficiarii DGASPC

Vaccin

Aproape toții beneficiarii din centrele Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Gorj. Echipele mobile ale DGASPC Gorj au lucrat și în week-end pentru a-i imuniza pe beneficiari. Potrivit datelor comunicate de către conducerea Direcției de Asistență Socială 432 de copii și adulți au fost vaccinați în cea de-a doua etapă de vaccinare. Este vorba despre copii de peste 16 ani, tineri și adulți. Echipele au fost prezente în centrele de asistență de la Târgu Jiu, Suseni și Dobrița.

Este de precizat că în cadrul primei etape a campaniei de vaccinare au fost vaccinați împotriva noului coronavirus 364 de angajați ai centrelor subordonate DGASPC Gorj, personal medical și alte categorii de personal, care și-au dat acordul pentru imunizare. Atât angajaților, cât și beneficiarilor vaccinați li se va administra a doua doză de vaccin după 21 de zile. În cea de-a treia etapă a campaniei se pot vaccina și ceilalți angajați ai Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Gorj care își vor exprima dorința de a se imuniza.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS