11.4 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalMunți de zăpadă la Rânca

Munți de zăpadă la Rânca

Munți de zăpadă s-au strâns în zona montană Rânca, între pensiuni și cabane. Nămeții măsoară și peste 3 metri în anumite puncte de pe raza stațiunii turistice.

Este vorba de zăpada acumulată în grămezi imense în urma lucrărilor de deszăpezire de pe străzile laterale. Problema este că drumurile respective sunt tot mai înguste, din cauza faptului că zăpada se acumulează în vecinătatea carosabilului și în zonele unde ar trebui să existe parcări. În plus, nimeni nu a luat până acum în calcul să încarce zăpada în camioane și să o transporte în altă parte, acolo unde nu este afectat traficul rutier, zonele pietonale și parcările. O altă problemă este reprezentată și de faptul că se anunță în continuare ninsori în Rânca și scăderi de temperatură.

Străzile se vor bloca la un moment dat

Practic, în anumite puncte va fi imposibil de circulat, din cauza munților de zăpadă. „Este necesar ca echipele de deszăpezire să facă tot ce este posibil să lărgească străzile laterale pentru a se putea circula bine pe ambele sensuri. Apoi, este obligatoriu să fie transportată zăpada în altă parte pentru că riscăm ca munții de zăpadă să depășească în înălțime unele pensiuni.

Este foarte multe zăpadă depozitată și nimeni nu are niciun plan cu ea. Este necesar să se intervină în toate zonele din Rânca pentru că este multă zăpadă și ne așteptăm în continuare la foarte multe autoturisme și la mulți turiști în Rânca, cât vor fi deschise pârtiile de schi”, a precizat Constantin Pănescu, președintele Asociației concesionarilor din Rânca.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS