17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalCEO funcționează cu grupurile la jumătate

CEO funcționează cu grupurile la jumătate

Complexul Energetic Oltenia funcționează cu grupurile energetice la jumătate, dat fiind faptul că riscă să epuizeze înainte de încheierea sezonului de iarnă rezervele de cărbune.

Compania se confruntă cu probleme în asigurarea stocurilor de cărbune pentru perioada de iarnă, din cauza neaplicării programelor de expropriere la nivelul subunităților miniere. Astfel, se apelează la tot felul de soluții pentru a se rezista cu producția de energie până în primăvară, când temperaturile vor crește și consumul de cărbune se va reduce.

În plus, Complexul Energetic Oltenia a avut noroc până acum, dat fiind faptul că încă nu au fost înregistrate temperaturi foarte scăzute, de sub minus 10 grade Celsius. Sunt perioadele în care consumul de energie electrică este în creștere și toate companiile energetice depun eforturi pentru a asigura livrările în Sistemul Energetic Național. În fapt, în perioadele cu ger accentul cade pe energia pe bază de cărbune.

Funcționează doar cu 4 blocuri energetice

Dacă va goli depozitele de cărbune nici la jumătatea sezonului de iarnă, Complexul Energetic Oltenia riscă să nu poată asigura livrările de energie în perioadele de ger și vremea rea, când Departamentul Energetic Național va solicita creșterea producției.

În momentul de față, compania energetică din Oltenia are în funcțiune numai 4 grupuri energetice, câte unul la fiecare din cele patru termocentrale din Gorj și Dolj. La Sucursala Electrocentrale de la Rovinari este în funcțiune grupul energetic 6, la Termocentrala de la Turceni este funcțional blocul energetic numărul 7. De asemenea, la Sucursala Electrocentrale Ișalnița este functional blocul energetic numărul 7, iar la Termocentrala Craiova 2 grupul energetic 2. Media livrărilor este de 600 – 700 MW.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS