17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjDirectorii și directorii adjuncți de școli, numiți în funcții în urma seleciei de CV-uri

Directorii și directorii adjuncți de școli, numiți în funcții în urma seleciei de CV-uri

Consiliul de Administrație al Inspectoratului Școlar Județean Gorj va finaliza vineri selecția directorilor și a directorilor adjuncți pentru unitățile de învățământ din județ.

Este vorba de un total de 86 de posturi de directori și de directori adjuncți care vor fi vacantate de la 9 ianuarie și care trebuie să fie ocupate până la organizarea concursului, cel mai probabil în toamna acestui an. Inspectoratul Școlar Județean Gorj a realizat o selecție de dosare, în baza unor CV-uri depuse și a unor scurte prezentări.

Așadar, nu este un concurs propriu-zis, ci o selecție care are în vedere doar numele și activitatea celor care vor să conducă temporar unitățile de învățământ care vor rămâne fără șefi de săptămâna aceasta. Potrivit Danei Constantinescu, pentru cele 86 de posturi de director și director adjunct au fost depuse 198 de dosare.

Unii au depus dosare pentru mai multe școli

Sunt cazuri în care o persoană a depus mai multe cereri, pentru mai multe posturi de conducere, în speranța că va avea câștig de cauză. Consiliul de Administrație al Inspectoratului Școlar Județean Gorj are deja stabilită lista cu directorii și directorii adjuncți și selecția de vineri și numirea șefilor va fi una formală, dat fiind faptul că primirea cererilor s-a încheiat încă din data de 30 decembrie 2020.

Cert este că noii directori vor avea mandate doar până în luna august – septembrie, când, în mod normal va trebui să fie organizat un concurs. Este de precizat că mai există 17 directori care vor rămâne în continuare în funcție, având în vedere că au mandate până la finalul acestei veri. De precizat că înainte de organizarea concursului pentru directori și directori adjuncți va trebui organizat concursul pentru conducerea Inspectoratului Școlar Județean Gorj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS