29.6 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorj: ITM a verificat sute de angajați și angajatori

Gorj: ITM a verificat sute de angajați și angajatori

Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj a efectuat, de la începutul lunii decembrie și până în prezent, 132 de controale cu privire la respectarea măsurilor de prevenție și protecție în vederea limitării răspândirii SARS-CoV-2.

Au fost verificați tot atâția angajatori, de pe raza județului, cu un total de 317 salariați prezenți la locul de muncă.

În aceeași perioadă, au avut loc 128 de controale în domeniile relațiilor de muncă și securității și sănătății în muncă. În urma deficiențelor constatate, s-au aplicat amenzi în valoare totală de 26.500 de lei și s-au dispus 125 de măsuri, obligatorii în sarcina angajatorilor verificați.

”Inspectorii de muncă vor continua să monitorizeze raporturile de muncă dintre angajatori și angajați, precum și desfășurarea programului de lucru în condiții de siguranță, și în perioada sărbătorilor de iarnă, fiind efectuate controale în continuare, inclusiv pentru verificarea respectării măsurilor de protecție împotriva SARS-CoV-2”, a declarat George Octavian Romanescu, inspector șef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS