12 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalFlorin Cârciumaru ar fi reprimit în PSD, deși a trecut la Pro România

Florin Cârciumaru ar fi reprimit în PSD, deși a trecut la Pro România

Fostul lider al PSD Gorj, Florin Cârciumaru, ar fi reprimit în partid, dacă ar decide să revină. Este opinia vicepreședintelui PSD Gorj, Cristinel Rujan, proaspăt ales senator.

Florin Cârciumaru, senator în funcție, a decis să plece din PSD cu doar câteva zile înaintea scrutinului din data de 6 decembrie. Motivul a fost legat de faptul că ex-primarul nu s-a mai regăsit pe listele de candidați de la social-democrați.

Alegerea parlamentarului nu a fost deloc una inspirată, având în vedere că Pro România nu a realizat pragul de 5% pentru a intra în parlament și nu mai are viitor pe scena politică. De altfel, Victor Ponta, liderul Pro România a declarat că se va retrage din viața politică și publică o perioadă de timp.

Cristinel Rujan a anunțat că Florin Cârciumaru își are locul la PSD și ar putea da o mână de ajutor activiștilor tineri care vor să remarce în plan politic. 

Se caută înlocuitor pentru Cristi Rujan la CJ Gorj 

Social-democrații caută acum soluții pentru înlocuirea lui Cristinel Rujan de la conducerea Consiliului Județean Gorj. Proaspătul senator Rujan a fost ales consilier județean în această toamnă și a devenit și vicepreședinte al CJ Gorj, alături de Gheorghe Nichifor. PSD are majoritate în Consiliul Județean și poate să îl înlocuiască pe Cristi Rujan tot cu un pesedist.

La un moment dat, varianta vehiculată pentru a-i lua locul lui Rujan a fost Gabriel Giorgi. Variante ar mai fi Constantin Ștefan sau Dorin Tașcău, dacă nu va deveni deputat. Acesta din urmă se află pe locul al treilea pe lista PSD Gorj la Camera Deputaților și așteaptă redistribuirea mandatelor să vadă dacă va prinde loc.

De precizat că social-democrații Gabriel Giorgi și Constantin Ștefan se află la primul mandate de consilier județean. În trecut au activat doar în Consiliul Local Târgu Jiu. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS