12 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalNereguli grave depistate de ISJ Gorj la Liceul din Turburea

Nereguli grave depistate de ISJ Gorj la Liceul din Turburea

Nereguli grave au fost depistate la Liceul tehnologic din Turburea în urma unui control al Inspectoratului Școlar Județean Gorj. Verificarea a avut ca obiect situația unui elev în vârstă de peste 40 de ani care a fost înmatriculat în clasa a X-a la Seral și a ajuns în clasa a XI-a fără să treacă pe la ore.

Bărbatul a declarat că nu știe cum s-a întâmplat acest lucru și a depus o sesizare penală, întrucât nu a dorit să fie implicat în vreo fraudă. Gheorghe Cernotoiu a povestit că a fost abordat de un profesor din cadrul Liceului tehnologic în legătură cu posibilitatea de a finaliza studiile liceale. A fost de acord, însă nu a trecut pe la școală și nu a obținut note pentru trecerea clasei. Cu toate acestea a fost promovat în anul următor, având media generală peste 5.

L-au sunat pentru învățământul online și a aflat că a trecut clasa

Gheorghe Cernotoiu a mai declarat că a aflat că a trecut clasa fără să ajungă la vreo oră în momentul în care anul acesta a fost sunat de o profesoară pentru a participa la cursurile online. Atunci a realizat ce se întâmplă și s-a gândit că ar putea fi vorba de lucruri nelegale.

Situația a devenit publică, iar Inspectoratul Școlar Județean Gorj a început o anchetă. Au fost audiați profesori, elevi și au fost verificate cataloage și alte documente școlare. Potrivit raportului de control ar fi existat două cataloage la clasa unde este înmatriculat elevul Gheorghe Cernotoiu.

„Am găsit două cataloage pentru clasa a X-a Seral, unul completat doar cu numele elevilor și cu câteva note, iar cel de-al doilea catalog cu situația școlară încheiată. În urma discuțiilor purtate cu diriginta clasei, prof. Talianu Gabriela, am aflat că s-a renunțat la primul catalog deoarece acesta a cuprins și elevi cu dosare incomplete. (…) Din verificări am descoperit că ambele cataloage aveau același număr de înregistrare și nu era anulat nici unul.. …Registrele matricole nu sunt semnate de secretar și nici de director și nici nu sunt ștampilate, acestea având o numerotare haotică, existând numere dublate sau nefiind numerotate deloc. Arhiva unității școlare este reprezentată printr-un morman de cutii și hârtii aruncate de-a valma…Nu s-au găsit teze sau evaluări scrise, cadrele didactice relatând că le-au lăsat în cancelaria școlii, iar la momentul controlului nu au mai fost găsite”, se menționează în Raportul Inspectoratului Școlar Județean Gorj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS