17.6 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalOlguța Vasilescu dă vina pe prefect pentru închiderea căsuțelor din Târgul de Crăciun

Olguța Vasilescu dă vina pe prefect pentru închiderea căsuțelor din Târgul de Crăciun

Olguța Vasilescu, primarul Craiovei, a dat vina pe prefectul de Dolj pentru închiderea căsuțelor din Târgul de Crăciun.

Într-o postare pe Facebook, Lia Olguţa Vasilescu a spus că prefectul judeţului Dolj le-a cerut comercianţilor să închidă căsuţele închiriate pentru perioada sărbătorilor în zona centrală a oraşului, deşi acestea funcţionează legal.

Potrivit edilului Craiovei, la aceste căsuţe se desfăşoară activitate comercială, la fel ca la orice alt chioşc din oraş, iar „anul acesta nu se poate vorbi de organizarea unui Târg de Crăciun, fiindcă nu vor avea loc spectacole, nu vom avea patinuar, nu va fi un orășel al copiilor şi alte activităţi tradiţionale pentru acest eveniment“.

Olguța Vasilescu: Avem voie să permitem funcţionarea chioşcurilor pe raza oraşului? Răspuns: da!

„Avem voie să aprindem iluminatul de sărbători? Răspuns: da! Avem voie să permitem funcţionarea chioşcurilor pe raza oraşului? Răspuns: da! Nicio lege, ordonanţă, hotărâre de guvern nu interzice asta! Şi atunci de unde zelul prefectului de Dolj şi al tuturor instituţiilor de forţă şi control de a le cere imperativ comercianţilor să închidă chioşcurile din zona centrală care funcţionează perfect legal, aşa cum funcţionează alte sute de chioşcuri în toate cartierele oraşului? Şi de ce a fost necesar ca o maşină a CBRN să stea non stop în zonă, cu megafoanele pornite la maxim, ca să sperie copiii veniţi să vadă luminiţele de sărbători? După ce PNL a închis pieţele şi producătorii îngheaţă şi ei şi mărfurile lor la 8 grade afară, acum a venit rândul chioşcurilor”, a fost mesajul de pe Facebook al primarului Craiovei, Olguța Vasilescu.

Comercianții din Târgul de Crăciun au fost închiși/foto: Claudiu Tudor
Comercianții din Târgul de Crăciun de la Craiova au fost închiși / Foto: Claudiu Tudor

Sâmbătă seară, în Craiova a fost aprins iluminatul festiv de sărbători și a fost deschis, implicit, și Târgul de Crăciun. La scurt timp, comercianții au fost controlați de echipe mixte de la DSV, ITM, Poliție și Jandarmerie și toate căsuțele din Piața Buzești și Piața Mihai Viteazu au fost închise. Motivul: Primăria Craiova nu ar fi fost în ordine cu autorizația de funcționare a târgului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS