18.3 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDemisii în Consiliul Județean Dolj. Unde se duc Oana Bică și Cosmin Durle

Demisii în Consiliul Județean Dolj. Unde se duc Oana Bică și Cosmin Durle

Demisii în Consiliul Județean Dolj. Nici nu a avut loc prima ședință ordinară a noului consiliu județean că au și apărut primele demisii în rândul consilierilor care formează forul legislativ al Doljului.

De fapt, aceștia au renunțat la mandate. Consiliul Județean (CJ) Dolj se va întruni astăzi, în ședință extraordinară convocată de îndată, pentru a lua act de demisia a patru consilieri județeni, toți din partea PSD+ALDE. Este vorba de Oana Bică – fost vicepreședinte CJ Dolj în mandatul trecut, Cosmin Durle – fost administrator public al Doljului și al municipiului Craiova, aflat pe locul cinci pe lista PSD pentru Camera Deputaților la alegerile parlamentare din decembrie, Ninel Cercel și Adinel Ilinca.

În ședința de astăzi se va constata încetarea de drept a mandatelor celor patru consilieri județeni și vacantarea locurilor respective, pe care le vor ocupa următorii patru supleanți de pe lista PSD+ALDE de la alegerile locale. Pentru primii doi este cunoscută și viitoarea destinație. Oana Bică va ocupa o funcție mult mai bine plătită, aceea de consilier personal al lui Cosmin Vasile, președintele Consiliului Județean Dolj. La fel va fi și în cazul lui Cosmin Durle. El va reveni în funcția de administrator public al județului Dolj.

Demisii în Consiliul Județean Dolj. Ce se mai întâmplă astăzi, în CJ

În ședința de astăzi va fi supusă spre aprobare și o rectificare a bugetului propriu al județului pe anul 2020. CJ Dolj va lua din banii necheltuiți de către două dintre instituțiile subordonate și îi va direcționa către Spitalul Județean de Urgență (SJU) Craiova.

Este vorba de 423.000 de lei, sumă care se va aloca SJU în vederea achiziţionării unor echipamente (tub de oxigen, lămpi UV pentru dezinfecţie şi decontaminare, paravane despărţitoare pentru UPU etc.). Ele sunt necesare în contextul epidemiologic actual şi al numărului mare de pacienţi suspecţi/pozitivi infectaţi cu SARS-COV2, internaţi în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Craiova, desemnat ca spital suport pentru COVID-19.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS