12.6 C
Craiova
sâmbătă, 4 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjMandate până în 2021 pentru majoritatea șefilor CEO

Mandate până în 2021 pentru majoritatea șefilor CEO

Mandatele actualilor șefi din Complexul Energetic Oltenia(CEO) vor fi prelugite până în 2021, respectiv cu încă patru luni. Este vorba de o măsură care va fi luată de către acționarii Complexului Energetic Oltenia în ședința de la jumătatea lunii viitoare. Potrivit companiei, se va proceda, acolo unde va fi cazul, la revocarea mandatelor membrilor Consiliului de Supraveghere cărora le-au expirat mandatele în data de 20 octombrie 2020 și stabilirea componenței Consiliului de Supraveghere.

Practic, majoritatea membrilor va beneficia de încă un mandat de 4 luni. Acționarii Complexului Energetic Oltenia mizează pe faptul că în perioada de 4 luni va fi finalizată procedura selecției de noi directori pentru Complexul Energetic Oltenia, în baza OUG 109, privind guvernarea corporativă a întreprinderilor publice.

Vor avea contracte de mandat pe numai 4 luni

Șefii din Consiliul de Supraveghere vor avea mandate cu o durată de numai 4 luni. Acționarii vor stabili și cuantumul indemnizației lunare pentru șefii companiei.

Din Consiliul de Supravegere al Complexului Energetic Oltenia fac parte în prezent următorii: Mărculescu Dumitru(președinte) și membri: Săceanu Constantin, Mitrică Cosmin Ionuț, Eftenoiu Mădălin Cornel și Georgescu Petre Mădălin. Din Consiliul de Supraveghere au făcut parte în total șapte persoane, dar de câteva luni funcționează cu o structură redusă. Și Directoratul CEO are doar 4 membri în loc de cinci.

Este vorba de Daniel Burlan(președinte), Constantin Bălășoiu, Gore Popescu și Lăcrămioara Diaconu-Pintea. Este în derulare o selecție în baza OUG 109 și pentru noii șefi din Directoratul Complexului Energetic Oltenia.

Burlan mai vrea un mandat de președinte

Managerul CEO, Daniel Burlan, a declarat că va participa la selecția de noi membri pentru Directorat. Daniel Burlan este de părere că este necesar ca echipa care a propus Planul de restructurare a CEO 2021 – 2025 să se regăsească măcar în parte în conducerea companiei, dat fiind faptul că știe despre ce este vorba și sunt termene care vor fi asumate în fața Comisiei Europene.

La Comisia Europeană a fost trimis un Plan care vizează restructurarea subunităților miniere și închiderea unor grupuri energetice pe bază de lignit. Capacitățile de producere a energiei electrice pe bază de cărbune vor fi reduse cu 45%. Va fi redus și numărul de salariați până în 2026 cu aproape 5.000 de persoane. În Plan este prevăzută construirea a 3 grupuri pe gaze naturale și a unor parcuri fotovoltaice.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS