12.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalUnii elevii - anunțați că pot beneficia de consiliere psihopedagogică, alții încă așteaptă după tablete

Unii elevii – anunțați că pot beneficia de consiliere psihopedagogică, alții încă așteaptă după tablete

Unii elevii din Gorj au fost anunțați ca pot beneficia de consiliere psihopedagogică, alții încă așteaptă tabletele promise de autorități.

Potrivit Inspectoratului Școlar Județean Gorj, având în vedere contextul actual și desfășurarea activității în sistem online pentru toate unitățile de învățământ, Inspectoratul Școlar Județean Gorj și Centrul Județean de Resurse si Asistență Educațională Gorj vin în sprijinul elevilor cu o linie telefonică directă, unde specialiștii din cadrul CJRAE Gorj vor sta la dispoziție pentru a oferi sprijin psihopedagogic pentru dificultățile emoționale și comportamentale.

Zilnic, de luni până vineri, în intervalul orar 8.00-16.00, la numărul de telefon – 0762 248 881 – dedicat pentru consilierea psihopedagogică la distanță, un profesor consilier școlar va răspunde apelurilor. Speciliștii pot fi contactați online prin intermediul poștei electronice la adresa [email protected].

Linia telefonică directă este destinată doar pentru consiliere psihopedagogică.

Așteaptă tabletele pentru a participa la cursurile online

În timp ce Inspectoratul Școlar Județean Gorj transmite că le va oferi consiliere psihopedagogică elevilor în această perioadă, încă mai este de rezolvat problema celor care nu au acces la educația online.

Cel mai probabil, ei ar trebui să fie primii care beneficiază de consiliere, având în vedere că în momentul de față se simt excluși din sistemul de educație.

Potrivit ultimei informări a Inspectoratului Școlar Județean Gorj, în județ sunt aproape 3.800 de elevi care nu au acces la educația online. Este vorba de copii din toate ciclurile din învățământul preuniversitar, care nu dispun de o conexiune la internet sau de echipamente pentru a putea participa la orele online ținute de profesori.

Încă se așteaptă după tabletele care dispun și conexiune la internet și care ar trebui să ajungă la elevii care acum sunt în afara procesului de educație.

Inspectoratul Școlar Județean Gorj le-a transmis profesorilor să facă în așa fel încât și elevii care nu participă la cursurile online să intre în posesia lecțiilor predate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS