32.8 C
Craiova
vineri, 7 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorj9 de angajați ai CEO au coronavirus

9 de angajați ai CEO au coronavirus

Complexul Energetic Oltenia are zeci de salariați în spital sau în carantină din cauza coronavirusului. Este vorba de 95 de mineri și energeticieni afectați de COVID 19.

Potrivit lui Ion Rușeț, consilier în cadrul Complexului Energetic Oltenia, în momentul de față sunt infectați cu coronavirus 49 de salariați din carierele miniere, termocentrale și sediile administrative. De asemenea, 46 de angajați ai Complexului se află în izolare sau în carantină la domiciliu din cauza COVID 19.

Ion Rușeț, reprezentantul companiei energetice, a mai spus că de la începutul pandemiei de coronavirus și până în momentul de față s-au îmbolnăvit de coronavirus un total de 184 de salariați. Au avut loc și 6 decese. Cele mai mari probleme sunt la Sucursala Electrocentrale Craiova 2, dar și la Termocentrala Ișalniță. În județul Dolj se înregistrează o incidență crescută a cazurilor de coronavirus și acest lucru se poate observa în în numărul în creștere de cazuri de COVID 19 depistate la SE Craiova 2, după cum a precizat Ion Rușeț.

Au intrat în telemuncă

Ion Rușeț a mai spus că la nivelul Complexului Energetic Oltenia este activ un Plan de intervenție care prevede pașii care trebuie parcurși în cazul creșterii numărului de cazuri sau al aparției de focare la nivelul unor puncte de lucru.

„Am luat deja primele măsuri și se lucrează de acasă acolo unde se poate, mă refer la personalul TESA. S-a intrat în telemuncă. Am luat măsurile cerute la nivel național. O să fie aplicate gradual măsurile prevăzute în Planul de intervenție legat de pandemia de coronavirus. Suntem foarte aproape de aplicarea de noi măsuri, pentru că numărul de cazuri este în creștere și foarte aproape de procentul care ne obligă să luăm noi măsuri organizatorice la locul de muncă, de protecție și de distanțare. Altă măsură luată vizează suspendarea transportului salariațiilor de la Motru și Craiova la Târgu Jiu. Este vorba de navetiști. Unii au intrat în concediu, unde s-a putut, alții în telemuncă. De asemenea, anumite activități, precum cea de audit, nu mai au loc”, a declarat Ion Rușeț, consilier în cadrul Complexul Energetic Oltenia.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS