11.2 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalFocar de COVID-19 la un centru pentru persoane cu dizabilităţi din Olt

Focar de COVID-19 la un centru pentru persoane cu dizabilităţi din Olt

Virusul SARS-COV-2 a lovit şi un centru pentru persoane cu dizabilităţi din Olt. În prezent, 44 de persoane asistate, dintre cele 71, au fost confirmate cu noul coronavirus. Sunt infectaţi şi 17 angajaţi. Este cel mai mare focar din județ de la debutul pandemiei.

Toate persoanele din centrul de la Spinei au fost testate după ce una dintre persoanele îngrijite aici a fost internată la spitalul din Slatina cu simptomatologie specifică coronavirusului. În urma testării, a fost confirmată pozitiv, potrivit stiri.tvr.ro.

Mai mult de jumătate dintre asistați și o parte din personal sunt infectați

Mai mult de jumătate dintre asistați sunt infectați și o parte din personal. Până acum au venit rezultatele pentru 34 de persoane angajate aici, cele aflate în tură, dintre care 17 sunt pozitive. Se mai află în lucru alte aproape 30 de probe de la personalul aflat acasă.

Angajații confirmați sunt asimptomatici

Potrivit autorităților, angajații confirmați sunt asimptomatici. O parte dintre asistați prezintă forme ușoare și medii, și au fost transferați la spitalele din județ.
Personalul aflat în tură la momentul izbucnirii focarului a rămas izolat în instituție, iar asistații ale căror teste au fost negative au fost mutați într-un corp de clădire, igienizat.

Ar putea fi decisă carantinarea localității

Având în vedere că majoritatea personalului angajat este din comuna Spinei, nu este exclus ca autoritățile să decidă azi carantinarea localității, dacă numărul salariaților pozitivi vă fi mai mare de 7.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS