5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalVIDEO / Cum a fost asfaltată parţial strada Sărarilor, fără intervenţia primăriei

VIDEO / Cum a fost asfaltată parţial strada Sărarilor, fără intervenţia primăriei

-

Strada Sărarilor din Craiova i-a cam „băgat în ceaţă“ pe şoferi. Drumul s-a degradat serios, în special de la intersecţia cu Calea Bucureşti, spre Frigorifer, unde nu s-a mai intervenit de foarte mult timp.

În ultimii ani, în ciuda gropilor apărute în carosabil sau a gurilor de canal distruse, pe acest tronson nu s-au efectuat decât mici reparaţii. Şi acelea în situaţii de maximă urgenţă. Strada prezintă mai multe zone cu asfalt lăsat, denivelări sau guri de canalizare în jurul cărora s-a distrus asfaltul. Are însă şi o parte bună. Pe o porţiune de circa o sută de metri, pe un sens de mers, asfaltul arată impecabil.

Lucru care i-a făcut pe unii craioveni să-şi pună întrebări cu privire la această stradă. „Cum s-a reuşit performanţa ca strada Sărarilor să fie asfaltată pe acea porţiune, iar în rest să arate aşa de rău? Dacă tot s-a asfaltat, de ce nu s-a turnat pe toată strada, până la Frigorifer? Sunt gropi, se lasă asfaltul. Tot timpul pe aici se circulă greu. Nici nu mai ştiu când s-a făcut ultima reparaţie. Am văzut că se lucrează prin tot oraşul, că se asfaltează străzile. Pe strada Sărarilor nu mai ajunge asfaltul?“, ne-a sesizat un cititor GdS.

Un altul s-a legat şi de strada care urmează după Sărarilor, şi anume strada Câmpului. Aici „asfaltul arată ca valurile Dunării“, după cum susţine respectivul cititor. Acesta se întreabă şi când vor fi reparate cele două străzi.

Strada Sărarilor şi strada Câmpului, pe lista cu asfaltările din 2020

Odată cu bugetul de venituri şi cheltuieli al municipiului Craiova pentru anul 2020, primăria a întocmit şi o listă cu străzile, aleile, trotuarele şi parcările propuse pentru lucrări de reparaţii şi întreţinere cu mixturi asfaltice. Peste 70 de străzi din oraş, alei adiacente şi parcări au fost trecute pe lista cu asfaltările din 2020, printre care şi cele două menţionate mai sus. Strada Sărarilor şi strada Câmpului – zona Frigorifer (Rovine) apar pe listă, însă reprezentanţii primăriei nu pot să spună cu exactitate când vor fi asfaltate integral cele două artere.

În schimb, au lămurit misterul asfaltării celor circa o sută de metri din strada Sărarilor (pe un singur sens de mers).

O branşare la reţeau de gaze a unor blocuri nou construite în vecinătate a dus la spargerea şi refacerea ulterioară a străzii.

„Pe Sărarilor nu a fost o intervenţie a primăriei. Nu s-a făcut niciun fel de reparaţie cu fonduri de la bugetul local. Aici a fost nevoie de un branşament, iar cei care au spart strada sunt obligaţi, conform regulamentului, să o aducă la starea iniţială. Şi nu doar porţiunea spartă, ci toată strada. Aşa se explică acel tronson cu asfalt proaspăt turnat“, au explicat reprezentanţii municipalităţii.

Strada Traian Lalescu, decopertată de aproape o lună

Toate aceste asfaltări se fac în baza acordului-cadru de patru ani privind repararea şi întreţinerea străzilor, aleilor, trotuarelor şi parcărilor din Craiova.

Contractul a fost atribuit în luna martie 2019 firmelor craiovene Domarcons SRL şi Erpia SA. Valoarea finală a lui a fost de 157.139.423 lei, fără TVA.

În baza acestui contract, a intrat în reparaţii şi strada Traian Lalescu, din cartierul Rovine, aflată în vecinătatea străzilor Sărarilor şi Câmpului. Drumul a fost decopertat în urmă cu circa o lună, dar constructorul nu a mai ajuns să toarne şi stratul de asfalt. Spre nemulţumirea şoferilor care circulă zilnic pe aici şi care trebuie să ocolească căminele de canal, rămase „la înălţime“ în mijlocul drumului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Începe Săptămâna Floriilor, considerată puntea de trecere către Săptămâna...

Săptămâna a VI-a a Postului Mare, adică Săptămâna Floriilor,...

ȘTIRI GdS