17.8 C
Craiova
luni, 17 mai, 2021
Știri de ultima oră Actualitate Ce străzi din Craiova intră în reparaţii în 2020. Strada ta e pe listă?

Ce străzi din Craiova intră în reparaţii în 2020. Strada ta e pe listă?

Ce străzi din Craiova intră în reparaţii în 2020. Primăria Craiova a întocmit lista cu străzile, aleile, trotuarele şi parcările care vor fi reparate cu mixturi asfaltice în anul 2020. De fapt, este vorba de asfaltările care se derulează în baza acordului-cadru de patru ani privind repararea şi întreţinerea străzilor din municipiu, în valoare totală de circa 40 de milioane de euro. Vezi dacă strada ta este pe listă!

Odată cu bugetul de venituri şi cheltuieli al municipiului Craiova pentru anul 2020, primăria a întocmit şi lista cu străzile, aleile, trotuarele şi parcările propuse pentru lucrări de reparaţii şi întreţinere cu mixturi asfaltice în anul în curs. Peste 70 de străzi din oraş, alei adiacente şi parcări vor fi asfaltate în 2020, potrivit planurilor primăriei. În unele cazuri, este vorba de o continuare a lucrărilor începute anul trecut.

Toate aceste asfaltări se fac în baza acordului-cadru de patru ani privind repararea şi întreţinerea străzilor, aleilor, trotuarelor şi parcărilor din municipiu. Acesta a fost atribuit în martie 2019 firmelor craiovene Domarcons SRL şi Erpia SA, valoarea finală a contractului fiind de 157.139.423 lei, fără TVA.

Anul trecut, activitatea de reparare şi întreţinere a străzilor din Craiova a costat 26.035.651 de lei. Din aceşti bani, 4.500.087 de lei au fost plătiţi pentru „întreţinerea şi repararea străzilor cu îmbrăcăminţi din pavaj de piatră brută, piatră spartă şi amestec optimal“ şi 21.535.564 de lei pentru „lucrări de reparații și întreținere străzi, alei, trotuare și parcări“.

În acest an, suma ar fi mai mare.

Ce străzi din Craiova intră în reparaţii în 2020. Primăria a întocmit lista cu străzile, aleile, trotuarele şi parcările care vor fi asfaltate în acest an.
Ce străzi din Craiova intră în reparaţii în 2020. Primăria a întocmit lista cu străzile, aleile, trotuarele şi parcările care vor fi asfaltate în acest an.

Potrivit proiectului de buget, pentru acordul-cadru de reparare şi întreţinere a străzilor din Craiova au fost alocaţi anul acesta 34 de milioane de lei.

Străzile care vor fi asfaltate în 2020

Pe lista cu străzile, aleile, trotuarele şi parcările propuse pentru lucrări de reparaţii şi întreţinere în anul 2020 apare, iniţial, un număr de 50 de străzi.

  • Iată care sunt acestea: Vântului (continuare de lucrări), Matei Basarab, Brestei, Pictor Oscar Obedeanu (cu parcarea blocurilor D1-D7 – strada Cerna), Constantin Rădulescu Motru, Drumul Muntenilor, Pictor Barbu lscovescu, Rosmarinilor (continuare de lucrări), bulevardul 1 Mai, Olteni (continuare de lucrări), Vasile Cârlova (continuare de lucrări), Aleea Constantin Brâncuşi, Aleea 1 Potelu, Erou Claudiu Vulpoiu, Alexandru Macedonski, Păcii, Aleea Păcii, Şerban Voda, Doljului, Aleea 2 Rovine, Aleea 3 Rovine, Oituz, Pictor lon Andreescu, General Eremia Grigorescu, Petuniilor, Eroul Valentin Leoveanu, Şoimului, Câmpia lslaz, Madona Dudu, Henri Barbusse, Călugareni, Aleea Fluturi, Aleea 1 Caracal, Dealu Spirii, Arţarului, Gheorghe Doja, Adrian Păunescu, Aleea 2 Păltiniş, Drumul lndustriilor, Albişoarei, Poporului, Renaşterii, Grigore Alexandrescu, Traian Lalescu, Anul 1848, Calea Severinului, Petre lspirescu (cu parcările adiacente), Abatorului (cu aleile adiacente), Măceşului, Aleea Târgului.

Zonele cu alei şi parcări care vor intra în reparaţii

În afară de străzile mai sus menţionate, lista mai cuprinde şi alte zone despre care se spune că vor intra în reparaţii (asfaltare) în acest an.

  • Este vorba de: aleile şi parcările adiacente blocurilor T5, N1a – N1c, N2 – N4 de pe Calea Bucureşti, strada Costantin Brâncoveanu – tronsonul cuprins între bulevardul George Enescu şi bulevardul Dacia, zona Cerna – Parcului – Ştefan Odobleja – străzi, alei, trotuare şi parcări (continuare de lucrări), zona Centrului Multifuncţional – strada Târgului, tronsonul strada Râului – strada Popoveni, Emil Racoviţă, din strada Nicolae Romanescu în strada Popoveni, zona stadionului de atletism – strada şi parcările adiacente, aleea şi parcarea adiacentă de pe Calea Unirii, vizavi de foto Unirea, zona cuprinsă între strada Nicolae Bălcescu – A.I. Cuza – Fraţii Goleşti – Calea Bucureşti, zona cuprinsă între strada Fraţii Goleşti – Dezrobirii – Emanoil Chinezu – Banul Mihalcea – Vasile Alecsandri, Craioviţa Nouă – zona cuprinsă între Şcoala nr. 30 şi bulevardul Oltenia (continuare de lucrări), Craioviţa Nouă – zona ANL, zona blocurilor turn, imediat adiacentă intersecţiei bulevardului Oltenia cu strada George Enescu, zona cuprinsă între strada George Enescu – Aleea Arhitect Duiliu Marcu, Şcoala nr. 30 Craioviţa Nouă, zona blocurilor V1 – V2, Z1 – Z3 de pe strada Ştefan cel Mare, zona adiacentă străzii Sergent Vulovici – Big Famili Brazdă, Brazdă – zona Baba Novac (continuare de lucrări), Calea Bucureşti – zona adiacentă Pieţei Centrale, zona adiacentă strada Spania – strada Cerna, blocurile MAN 5-9, strada Sărarilor şi strada Câmpului – zona Frigorifer, Rovine, zona adiacentă strada Basarabia – blocurile C, zona adiacentă străzii Gârleşti, zona adiacentă străzii Nicolae Julea.

Continuă şi modernizarea străzilor de pământ

Pe lângă acestea, în lucru vor mai intra anul acesta alte 30 de străzi, prinse într-un alt acord-cadru pe patru ani. Este vorba de contractul de reabilitare şi modernizare străzi şi alei în municipiul Craiova (proiect tehnic şi execuţie), cu o valoare totală de 63.290.921 de lei, fără TVA.

Ce străzi din Craiova intră în reparaţii în 2020. Primăria a întocmit lista cu străzile, aleile, trotuarele şi parcările care vor fi asfaltate în acest an.
Ce străzi din Craiova intră în reparaţii în 2020. Primăria a întocmit lista cu străzile, aleile, trotuarele şi parcările care vor fi asfaltate în acest an.

Acesta a fost atribuit în iulie 2018 firmelor Construcţii Erbaşu SA şi Erpia SA şi a demarat în toamna aceluiaşi an, cu modernizarea străzii Ogorului.

Pe parcurs, au mai fost modernizate şi alte drumuri, majoritatea de pământ şi de la periferia Craiovei (exemplu: Rășinari, Fermierului, Micșunele, Trifoiului, Drumul Fabricii, Hârșova, Răchitei, Măcin, Porumbului, Vrancei, Homer, Corcova, Marinei, Ecoului, Geniştilor ş.a.).

Pentru acest an, pentru acordul-cadru de modernizare a străzilor a fost prinsă în buget suma de 19.347.000 de lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

O zi liberă pentru vaccinare, respinsă de senatori

Senatul a respins luni, în calitate de prim for...

ȘTIRI GdS

O zi liberă pentru vaccinare, respinsă de senatori

Senatul a respins luni, în calitate de prim for sesizat, proiectul de lege al USR PLUS pentru completarea legii 55/2020 privind unele măsuri pentru...

O craioveancă a dispărut de la domiciliu

Poliţişti din cadrul Secţiei 1 Craiova au fost sesizați, ieri, cu privire la faptul că Ciocîltea Tincuţa Mihaela, de 40 de ani, din municipiu,...

Programul ”Litoralul pentru Toți” începe pe 21 mai

Românii pot petrece un sejur pe litoralul românesc cu tarife pornind de la 40 de lei pe noapte, prin programul ”Litoralul pentru Toţi”, care...

Mediaș: Daune de mii de euro pentru o fetiță...

Primăria din Mediaş trebuie să plătească daune morale în valoare de 12.000 de euro unei fetiţe de 10 ani, care în urmă cu aproape...

Olt: În 112 localități incidența este mai mică sau...

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Olt a adoptat o Hotărâre privind stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea...

Aproape 35.000 de persoane s-au imunizat cu prima doză...

Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) a anunțat luni că în ultimele 24 de ore au fost vaccinate în...