10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljUnde e bunica moartă?

Unde e bunica moartă?


Un bărbat din localitatea doljeană Radovan susţine că nu mai găseşti mormântul bunicii sale. Femeia a fost înmormântată cu zeci de ani în urmă în cimitirul din localitatea Radovan, satul Fântânele.


Ion Ţolea un localnic din comuna Radovan susţine că nu mai găşeşte mormântul bunicii sale. Femeia îi este în fapt mătuşă, dar pentru că l-a crescut, el o consideră o adevărată bunică. Recent, doljeanul a avut surpriza, când a mers la cimitir să nu mai găsească mormântul bunicii. Mai mult peste locul în care el ştia că este vechiul mormânt a apărut unul nou. Cu alte cuvinte, din ce spune bărbatul, bunica sa ar fi îngropată sub acest mormânt nou construit.

Cimitir-foto arhiva GdS
Cimitir-foto arhiva GdS

„Ana Marinescu a fost mătuşa mea, dar ea m-a crescut. Din acest motiv, eu am considerat-o ca şi bunica mea. Aşa a considerat-o întreaga familie. Recent am mers la cimitirul din localitate şi am avut surpriza să nu mai găsesc mormântul. Era într-adevăr un mormânt mai vechi, dar pur şi simplu a dispărut. În locul mormântului bunicii a răsărit un alt mormânt. Un alt consătean Gheorghe Chircan a construit peste mormântul bunicii alt mormânt.

Am anunţat poliţia din comună, să văd cu ce drept au construit aceşti oameni un mormânt nou peste mormântul bătrânei. În plus, oamenii care au lucrat în cimitir au muncit în perioada de urgenţă, când noi toţi nu aveam voie să ieşim din casă. Aici şi preotul are o vină că a ştiut de aceste lucrări şi le-a dat acordul. Dar ce vină are bătrâna aceast, să rămână acum fără mormânt ?”,

se întreabă Ion Ţolea.

Reclamaţii pentru dispariţia mormântului

Cimitir- foto arhivă GdS
Cimitir- foto arhivă GdS


Dispariţia mormântului a iscat vâlvă. Bărbatul s-a dus cu jalba în proţap la primărie, la poliţie, la Protoeria Oltenie. El ţine cu tot dinadinsul să elucideze acest caz şi să găsească mormântul celei pe care o consideră bunică.


„Nu ştiu prea multe amănunte despre acest caz. Acest Ţolea cam face reclamaţii peste tot. Şi cu noi, cu primăria are tot felul de conflicte. Cimitirul din localitate este în administrarea parohiei şi probabil preotul cunoaşte ce s-a întâmplat”,

spune viceprimarul localităţii Radovan, Claudiu Velea.

În urmă cu doi ani o biserică din lemn a ars în satul Fântănele, comuna Radovan


Osemintele bătrânei căutate prin cimitir


La rândul său, preotul din localitatea Radovan arată cu degetul tocmai către cel care acuză, adică Ion Ţolea.
Parohul spune că bărbatul nu prea îşi dă interesul să îngrijească mormintele înaintaşilor. În plus, acesta spune că din cauza reclamaţiilor făcute de Ţolea au ajuns să caute osemintele bătrânei prin cimitir.

„Cimitirul este administrat de parohie. Cel care a făcut cavoul, deţinea acest plaţ de câţiva ani. Îl întreţinea, îl îngrădise. Ţolea nu se îngrijeşte nici de mormintele părinţilor. A chemat poliţia. Cei care au făcut mormântul au săpat sub el, dar nu au găsit osemintele bătrânei. Acum ce să facă oamenii să caute prin cimitir mormântul de care face vorbire Ion Ţolea. El spune că ar fi pe acolo pe undeva., dar nu mai este nici un semn, nici cruce.

Bătrâna respectivă este decedată din anul 1968, din câte spune dumnealui. Eu am venit în parohie de şapte ani. Nu ştiu cum se va rezolva această problemă, cer este că sub mormântul nou construit nu s-au găsit oseminte”,

a precizat preotul Adrian Ţăpuş.

Biserică din comuna Radovan


Profanare de morminte



Poliţiştii din localitate au întocmit în acest caz un dosar pentru comiterea infracţiunii de profanare de morminte.


„În cursul lunii iunie a.c., poliţişti din cadrul Secţiei 6 Politie Rurala Giubega au fost sesizati de un barbat de 78 de ani, din Craiova, cu privire la faptul că doi bărbaţi de 65 si 68 de ani, ambii din Radovan, au amenajat un spaţiu care să fie folosit ca mormânt, peste locul unde se afla îngropată bunica sa.
Având în vedere aspectele sesizate, politiştii au întocmit în această cauză un dosar penal în care sunt efectuate cercetari sub aspectul săvârşirii infracţiunii de profanare de morminte”,

au precizat pentru GdS, reprezentanţii IPJ Dolj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS