18.4 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljGarda de Mediu a luat la puricat terenurile infestate cu ambrozie. Proprietarii riscă amenzi

Garda de Mediu a luat la puricat terenurile infestate cu ambrozie. Proprietarii riscă amenzi

Garda de Mediu Dolj a avertizat 22 de persoane fizice și juridice ca să distrugă ambrozia de pe terenurile pe care le dețin.

Comisariatului Județean Dolj al GNM a transmis inițial înștiințări cu privire la disconfortul produs de terenurile infectate cu ambrozie. Ulterior a trecut la verificarea modului în care deținătorii de terenuri distrug această buruiană


„În perioada13.07.- 17.07.2020 o comisia mixtă a verificat în mai multe localități modul cum deținătorii de astfel de terenuri desfășoară lucrările de distrugere a buruenii.
Având în vedere prevederile Legii nr.62/2018 privind combaterea buruenii- ambrozia s-au aplicat un număr de 22 avertismente. Urmând ca la verificarea termenelor impuse prin procesele -verbale de verificare, constatare și aplicare a sancțiunilor contravenționale să se aplice amenzi.

Deținătorii terenurilor care nu au distrus ambrozia riscă să fie sancționați cu amenzi cuprinse între 5000 lei și 20 000 lei.”,

se arată într-un comunicat al Gărzii de Mediu Dolj.

Ambrozie
Ambrozie

Ambrozia provoacă alergii

Ambrozia este pentru persoanele alergice un adevărat chin. Din cauza polenului acestei plante, persoanele sensibile au reacții care pot însemna crize de strănut și ochi roșii, dureri de cap, nas înfundat. În cel mai rău caz, se poate ajunge la șoc anafilactic.

Ambrozie

Tocmai din acest motiv, încă din 2018 există o lege care-i obligă pe deţinătorii terenurilor – publice sau private – pe care creşte ambrozia să stârpească această plantă. Este vorba de Legea nr. 62/2018 privind combaterea buruienii ambrozia, din 05.12.2018. Conform Normelor de aplicare ale acesteia, până azi, 20.05.2020, autorităţile locale erau obligate să identifice terenurile publice şi private năpădite de ambrozie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS