18.5 C
Craiova
luni, 10 august, 2020
Știri de ultima oră Local VIDEO / UNIC în România. Cum arată stadionul de atletism din Craiova

VIDEO / UNIC în România. Cum arată stadionul de atletism din Craiova

Stadionul de atletism din Craiova este ca şi finalizat. Lucrările au început în urmă cu un an, în prezent arena, unică în România, fiind gata pentru a fi dată în folosinţă.

Primarul Craiovei, Mihail Genoiu, a vizitat astăzi stadionul pentru a afla ultimele detalii înainte ca el să intre în proprietatea municipiului Craiova. Arena a fost construită cu bani de la bugetul local şi a costat aproape zece milioane de euro.

Aducem stadionul de atletism in fața dumneavostră, cu toate probele și echipamentele pregătite pentru competiții interne sau internaționale. I-am prezentat astăzi președintelui Federației Române de Atletism, Florin Florea, întreaga bază sportivă și potențialul acesteia. Două piste sunt gata de folosire – una la standarde competiționale, de 400 metri, dar și cea de warm-up, de 200 metri, fiecare cu instalație de nocturnă separată. Sistemul audio de înaltă fidelitate va oferi ambientul necesar celor care vor evolua pe terenul de competiții. Toate materialele și instalațiile sunt noi-nouțe și vor utila nu doar pista mare, ci și stadionul de warm up. Vestiarele și cabinele sunt pregătite pentru sportivi și membrii echipelor. Suntem la câțiva pași distanță de finalizarea celui mai frumos complex sportiv din țară destinat atletismului“, a scris edilul Mihail Genoiu pe pagina sa de Facebook.

Vezi AICI VIDEO cu stadionul de atletism din Craiova

Cine a lucrat la stadionul de atletism din Craiova

Lucrările la stadionul de atletism din Craiova, aşa cum a fost el gândit după reproiectare, au început pe 20 iunie 2019. Asta după ce la începutul lunii fusese stabilit constructorul: Recon SA. Firma din Craiova a şi demarat lucrările, având în spate trei subcontractanţi. Este vorba de Msport Pro SRL, din Răchita de Sus (Dolj) – cu 10,57% din lucrări (pentru partea de gazon şi iluminat), Domarcons SRL din Craiova – cu 6,8% din lucrări (pentru structura de la pistă) şi Ischia SRL din Galaţi – cu 10,67% din lucrări (pentru zona de contact a pistei).

Costul total al arenei a fost de 38.306.868,56 lei fără TVA, aşa cum a reieşit în urma procedurii de achiziţie publică. Pe lângă aceste sume, primăria a mai plătit 340.700 de lei pentru noul proiect tehnic prin care stadionul a trecut de la categoria V la categoria III IAAF, adică omologat pentru competiţiile internaţionale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Ce venituri au directorii de la Termo Craiova

Ce venituri au directorii de la Termo Craiova. GdS prezintă salariile încasate de directorii de la societățile deținute sau controlate de primărie.

ȘTIRI GdS

Ce venituri au directorii de la Termo Craiova

Ce venituri au directorii de la Termo Craiova. GdS prezintă salariile încasate de directorii de la societățile deținute sau controlate de primărie.

Energia electrică din Oltenia, preluată de australieni?

Mai multe companii intrnaționale se luptă pentru preluarea activelor din românia ale grupului CEZ. Printre competitori se află și un consorțiu românesc de...

Petrecere de peste 100 de persoane, stricată de poliţişti...

Petrecere de peste 100 de persoane, stricată de poliţişti şi jandarmi.

O piață de un milion de lei, transformată în...

O fostă piață din Craiova în care primăria a investit un milion de lei a fost transformat în groapă de gunoi și...

UEFA a stabilit posibilii adversari ai Științei din turul...

UEFA a stabilit astăzi subgrupele pentru tragerea la sorți de mâine a turului 1 preliminar al Ligii Europa. Universitatea Craiova este cap...

Paul Papp și Alexandru Tudorie, la o semnătură de...

Universitatea Craiova este aproape de primele transferuri ale perioadei de mercato din vară. Paul Papp, fundaș central rămas liber de contract după despărțirea de Sivasspor și Alexandru Tudorie, atacantul celor...