17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalRAT Craiova împrumută 6 milioane de euro de la BERD. Ce va face cu banii

RAT Craiova împrumută 6 milioane de euro de la BERD. Ce va face cu banii

RAT Craiova vrea să obțină un împrumut de șase milioane de euro de la Banca Europeană de Reconstrucție și Dezvoltare (BERD).

Societatea care gestionează transportul public în comun din municipiu a făcut în acest sens o solicitare către Consiliul Local pentru aprobarea pre-acordului de finanţare încheiat între RAT SRL şi BERD, în valoare de 6.000.000 de euro. Votul va fi dat în ședința ordinară de joi, 25 iunie.

RAT SRL solicită finanţarea de la Banca Europeană de Reconstrucţie şi Dezvoltare pentru „modernizare ateliere de reparaţii, corp birouri, dispecerat, spălătorie, platformă şi împrejmuiri, reţele electrice cu echipamente aferente, respectiv tot ceea ce presupune activitatea de exploatare şi întreţinere a flotei auto“, se explică în proiectul de hotărâre.

Pre-acordul de finanţare urmează a se încheia între RAT SRL, Municipiul Craiova şi Banca Europeană de Reconstrucţie şi Dezvoltare, cu perioadă de rambursare de 8 ani, incluzând perioada de graţie de un an, cu o rată a dobânzii cuprinsă între 2% și 2,25% peste ROBOR/EURIBOR la 6 luni.

Anul trecut, RAT SRL a deschis la BCR o linie de credit de 3 milioane de lei, împrumutul fiind suplimentat cu încă 2 milioane de lei în perioada pandemiei.

Primăria Craiova a împrumutat și ea de la BERD o sumă importantă – 15 milioane de euro. Din acești bani, șapte milioane de euro au fost cheltuiți pentru achiziția celor 38 de autobuze Diesel Euro 6, luate de la firma BMC, din Turcia.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS