20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljStory Wood Cut, ediția a III-a, la Craiova. „Atitudini măsurate”

Story Wood Cut, ediția a III-a, la Craiova. „Atitudini măsurate”

Casa de Cultura „Traian Demetrescu” a deschis oficial azi, în Parcul Tineretului din Craiova rezidența culturala „Story Wood Cut”, editia a III-a.


„Rezidența culturală „Story Wood Cut” este dedicată amenajarii urbane, reunind la Craiova, șase sculptori în perioada 08 – 14 iunie 2020. Cu alte cuvinte este vorba de sculptură în lemn cu motoferăstrăul. Cei șase sculptori sunt din Craiova, Brașov, Vâlcea, Mureș și Ilfov. Este vorba despre Viorel Rădăcină din Brașov, Adrian Voican din Vâlcea, Irinel Roșoga din Craiova, Ioan Ungur din Mureș, Gabriel Pătrașc din Ilfov și cunoscutul Gabriel Rizea din Craiova.


Anul acesta, rezidența culturală propune o temă inedită, de actualitate, o temă socială „Atitudini măsurate”.
Ca și anul trecut, această ediție este dedicată mobilierului urban, a creațiilor de interes public care vor avea destinație tot parcul Hanul Doctorului. Creațiile vor fi sub forma unor băncuțe urbane.

Craiovenii și nu numai vor putea să le admire și să le folosească, deoarece ele respectă ceea ce astăzi cu toții întâmpinăm , un obstacol social, o distanță socială. Așadar cei șase sculptor sunt veniți din toată țara, curatorul acestei acțiuni este cunoscutul Gabriel Rizea, a spus reprezentantul Casei de Cultură Traian Demetrescu, Craiova.


Story Wood Cut, începuturi


La prima ediție a rezidenței culturale, în 2018, sculptorii au creat opere de artă dedicate copiilor. Ilustrând prin sculpturi imagini cu eroi şi personaje celebre din operele pentru copii. Dar şi pentru a întări ideea diseminării creaţiilor culturale la nivel naţional susţinând turismul cultural. Tema propusă a fost: „Personaje celebre din lumea poveştilor”

Cea de-a doua ediție a continua povestea lucrărilor realizate la prima ediţie. Cu personaje precum Mickey Mouse, Tom şi Jerry, Winnie the Pooh, Scufiţa Roşie, Pinocchio și Geppetto. Lucrările au fost expuse în parcul Hanul Doctorului

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS