13.9 C
Craiova
marți, 22 septembrie, 2020
Știri de ultima oră Local Dolj Story Wood Cut, ediția a III-a, la Craiova. „Atitudini măsurate”

Story Wood Cut, ediția a III-a, la Craiova. „Atitudini măsurate”

Casa de Cultura „Traian Demetrescu” a deschis oficial azi, în Parcul Tineretului din Craiova rezidența culturala „Story Wood Cut”, editia a III-a.


„Rezidența culturală „Story Wood Cut” este dedicată amenajarii urbane, reunind la Craiova, șase sculptori în perioada 08 – 14 iunie 2020. Cu alte cuvinte este vorba de sculptură în lemn cu motoferăstrăul. Cei șase sculptori sunt din Craiova, Brașov, Vâlcea, Mureș și Ilfov. Este vorba despre Viorel Rădăcină din Brașov, Adrian Voican din Vâlcea, Irinel Roșoga din Craiova, Ioan Ungur din Mureș, Gabriel Pătrașc din Ilfov și cunoscutul Gabriel Rizea din Craiova.


Anul acesta, rezidența culturală propune o temă inedită, de actualitate, o temă socială „Atitudini măsurate”.
Ca și anul trecut, această ediție este dedicată mobilierului urban, a creațiilor de interes public care vor avea destinație tot parcul Hanul Doctorului. Creațiile vor fi sub forma unor băncuțe urbane.

Craiovenii și nu numai vor putea să le admire și să le folosească, deoarece ele respectă ceea ce astăzi cu toții întâmpinăm , un obstacol social, o distanță socială. Așadar cei șase sculptor sunt veniți din toată țara, curatorul acestei acțiuni este cunoscutul Gabriel Rizea, a spus reprezentantul Casei de Cultură Traian Demetrescu, Craiova.


Story Wood Cut, începuturi


La prima ediție a rezidenței culturale, în 2018, sculptorii au creat opere de artă dedicate copiilor. Ilustrând prin sculpturi imagini cu eroi şi personaje celebre din operele pentru copii. Dar şi pentru a întări ideea diseminării creaţiilor culturale la nivel naţional susţinând turismul cultural. Tema propusă a fost: „Personaje celebre din lumea poveştilor”

Cea de-a doua ediție a continua povestea lucrărilor realizate la prima ediţie. Cu personaje precum Mickey Mouse, Tom şi Jerry, Winnie the Pooh, Scufiţa Roşie, Pinocchio și Geppetto. Lucrările au fost expuse în parcul Hanul Doctorului

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Psiholog Suzana Pavlov, despre şcoala în pandemie: Copiii se...

Măsurile anti-coronavirus au schimbat radical modul în...

ȘTIRI GdS

Psiholog Suzana Pavlov, despre şcoala în pandemie: Copiii se...

Măsurile anti-coronavirus au schimbat radical modul în care este organizat învăţământul. Suzana Pavlov, medic psiholog, vorbeşte despre cum putem gestiona această perioadă...
00:00:47

Prins cu 400 grame de cocaină, la Filiaşi

Judecătorii de la Tribunalul Dolj au dispus arestarea preventivă a unui bărbat acuzat de trafic de droguri de mare risc.

Doi craioveni, printre cei mai buni olimpici ai lumii

Doi craioveni, printre cei mai buni olimpici ai lumii

Piața muncii din Dolj își revine. A scăzut numărul...

La jumătatea lunii septembrie, contractele individuale de muncă suspendate în Dolj erau la un nivel mai scăzut decât înainte de pandemie. Ceea ce înseamnă că unii doljeni au fost rechemati la muncă, de firmele angajatoare.

Liga 1 / Cristiano Bergodi „tremură“ când vine vorba...

Antrenorul formaţiei Universitatea Craiova, Cristiano Bergodi, se bucură din plin de pofta de gol a doi dintre titularii săi. Principala „gură de...