10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljLaborator de testare genetică pentru COVID-19, în curtea SJU Craiova

Laborator de testare genetică pentru COVID-19, în curtea SJU Craiova

În curtea Spitalului Județean de Urgență (SJU) Craiova va fi amplasat un laborator modular de testare genetică pentru COVID-19. Conducerea unității medicale și Centrul Regional de Genetică Medicală (CRGM) Craiova au luat această decizie, solicitând în acest sens o suprafață de teren de 500 mp în incinta SJU.

Decizia aparține Consiliului Județean (CJ) Dolj, proprietarul clădirii și terenului pe care se află spitalul, motiv pentru care solicitarea s-a transformat în proiect de hotărâre, care va fi supus la vot în ședința ordinară de astăzi.

„Am primit această solicitare de a aloca o suprafață de teren de 500 de metri pătrați din curtea spitalului județean, în vederea amenajării modulare a unui Laborator de Genetică Medicală pentru COVID-19, și îi vom da curs. Este un lucru normal, mai ales că în această perioadă am făcut tot ce a depins de noi pentru a susține lupta cu coronavirusul“, a spus președintele CJ Dolj, Ion Prioteasa. 

Laborator modular de testare genetică pentru 12 luni de funcționare

Centrul Regional de Genetică Medicală Craiova a fost inclus în structura SJU în 2014, iar spitalul județean, tocmai prin modulul de genetică non-self al Laboratorului de Genetică Medicală – CRGM, a fost inclus în lista unităților care diagnostichează COVID-19. În perioada stării de urgență, modulul de genetică a fost organizat sub forma unui punct de lucru într-un spațiu al Universității de Medicină și Farmacie din Craiova, situat pe bulevardul 1 Mai. Asta pentru că nu s-au putut organiza în mod adecvat fluxurile de lucru în spațiile disponibile ale SJU.

„Solicitarea de relocare a Laboratorului de Genetică Medicală – CRGM este justificată de obligativitatea continuării testării genetice pentru COVID-19, imposibilitatea menținerii actualului amplasament din cauza reluării activităților didactice în Universitatea de Medicină și Farmacie și nevoia dezvoltării sustenabile a unei infrastructuri pentru prevenirea și limitarea răspândirii infecției cu Coronavirusul SARS-CoV-2, cu impact major asupra sănătății populației“, se explică în raportul atașat proiectului de hotărâre. 

Laboratorul modular de testare genetică pentru COVID-19 va fi amplasat în curtea interioară a SJU Craiova pentru o perioadă de 12 luni. La expirarea perioadei, terenul va trebui lăsat liber de orice sarcini și igienizat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS