10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAdministratiePrimăria Craiova, obligată să închirieze un spațiu comercial „revoluționarului“ Gheorghe Marinescu

Primăria Craiova, obligată să închirieze un spațiu comercial „revoluționarului“ Gheorghe Marinescu

Pe ordinea de zi a ședinței de joi a Consiliului Local (CL) Craiova se află un proiect de hotărâre privind închirierea, fără licitație, a unui spațiu de 51 mp care aparține domeniului privat al municipiului, către Gheorghe Marinescu, care a câștigat acest drept în instanță. Prețul de închiriere va fi stabilit pe baza unui raport de evaluare, care va fi aprobat în prealabil de CL.

Potrivit referatului atașat proiectului, există o sentință judecătorească rămasă definitivă, prin care autoritățile locale au fost obligate să-i vândă, să-i închirieze sau să-i concesioneze lui Marinescu, „cu prioritate, fără licitați“, un spațiu comercial situat la parterul clădirii din str. A.I. Cuza nr. 6. Locația se află în centrul orașului, aproape de Primăria Craiova. De asemenea, municipalitatea mai este obligată să plătească onorariul executorului judecătoresc care a pus în aplicare sentința, aproape 4.000 de lei.

Dintre cele trei variante precizate mai sus, primăria a ales să închirieze spațiul respectiv, având în vedere că „numărul spațiilor comerciale a scăzut“ și că „autoritatea publică locală a efectuat lucrări de reparații asupra spațiului“.

Instanța s-a prelevat de o prevedere a Legii nr. 341/2004, care spune că cei care dețin calitatea de „revoluționari“ au dreptul să cumpere, să închirieze sau să concesioneze din fondul de stat, „cu prioritate“ și „fără licitație“, un spațiu de până la 100 mp. CL Craiova a vrut să înființeze în spațiul de pe strada A.I. Cuza un centru de informare turistică.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS