18.3 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljSpaţiile comerciale şi esplanada unui bloc din centrul Craiovei, invadate de gândaci

Spaţiile comerciale şi esplanada unui bloc din centrul Craiovei, invadate de gândaci

Spaţiile comerciale de la parterul unui bloc din centrul Craiovei au fost ieri invadate de gândaci de bucătărie. Aceştia au apărut subit şi pe esplanada din faţa blocului, chiar dacă zona este frecventată des de către craioveni.

Este vorba despre blocul 21D, situat pe bulevardul Calea Bucureşti, între semafoarele de la Universitate şi Piaţa Centrală. La primele ore ale dimineţii, spaţiile comerciale aflate la parter au fost invadate de gândaci de bucătărie. Angajaţii respectivelor societăţi s-au plâns că din această cauză activitatea cu clienţii le-a fost afectată.

Gândaci/foto:cititor GdS

„Toate spaţiile comerciale de la parterul blocului 21D sunt pline de gândaci, iar activitatea cu clienţii este afectată“, a spus reprezentanta unei societăţi.

Reprezentanţii firmelor în cauză au început să sune la primărie, la Salubritate, în speranţa că cineva va veni să depisteze de unde au apărut gândacii şi să îi îndepărteze de acolo.

„Am sesizat Primaria Craiova, la Telefonul Cetăţeanului, şi mi-au transmis că de problemă se ocupa Salubritate Craiova. La faţa locului s-au prezentat decât două angajate, care aveau la ele mături pentru măturatul stradal“, a mai spus reprezentanta societăţii.


Comercianţii, clienţii lor, dar şi trecătorii nu au înţeles cum de au apărut, din senin, gândacii în incinta spaţiilor şi pe esplanadă. Nedumerirea lor a fost şi mai mare când, la ora prânzului, angajaţi ai operatorului de salubritate i-au anunţat că de problema gândacilor nu se ocupă ei, ci Compania de Apă.

„Salubritate Craiova a revenit cu un apel telefonic spunându-mi că nu ei se ocupă de aşa ceva. Mi-au recomandat să iau legatura cu Regia de apă şi canal. Este inutil şi foarte complicat de reclamat o situaţie de genul acesta în Craiova“,

a concluzionat aceeaşi reprezentantă a unei societăţi cu sediul la parterul blocului 21D, Calea Bucureşti.

De unde au venit gândacii?

În cele din urmă, sesizarea a ajuns şi la redacţia GdS. Cum era firesc, i-am întrebat mai întâi despre această situaţie pe cei care administrează respectivul bloc, asociaţia de proprietari. Am aflat că ieri s-a efectuat dezinsecţia şi deratizarea în blocul respectiv şi în cele învecinate.

Gândaci în faţa blocului 21D, Calea Bucureşti

„Noi am făcut dezinsecţie şi deratizare în blocul 21D şi în blocurile din asociaţie. Probabil că gândacii au fost alungaţi de soluţia cu care s-a făcut dezinsecţia şi au migrat spre spaţiile comerciale sau au ieşit din subsol, prin gurile de aerisire, pe esplanadă“, a explicat Iulică Munteanu, preşedintele Asociaţiei de proprietari 23 Calea Bucureşti.


Coincidenţă? Nu. Este logic, gândacii au ieşit din subsolul blocului şi au invadat spaţiile unde nu s-a făcut dezinfecţie, adică spaţiile comerciale şi domeniul public.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS