10.3 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljTunel de dezinfecţie, montat la spitalul din Filiaşi de craioveanul operat de cancer la Oradea

Tunel de dezinfecţie, montat la spitalul din Filiaşi de craioveanul operat de cancer la Oradea

Încă un oraş din Dolj beneficiază de tunel de dezinfecţie. Este vorba de spitalul din Filiaşi, care începând de joi, 16 aprilie are acest tunel de dezinfecţie.

Acesta a fost construit şi montat graţie lui Aurel Firu. Craioveanul care a mai construit şi montat un astfel de tunel la spitalul din Oradea. Acesta spune că de această dată a fost ajutat şi de o asociaţie umanitară -”Povestea Mea”.

Montaj tunel de dezinfeţie la Spitalul Filişenilor

Aurel Firu este craioveanul care a fost operat luna trecută de cancer la rinichi-nefrectomie radicală stângă într-un spital din Oradea. El a ales să nu se lase învins de boală. Nu a stat să bolească, dimpotrivă, abia refăcut după operaţie s-a repezit să dea o mână de ajutor. A ales să construiască şi să monteze astfel de tuneluri de dezinfecţie.

Spitalul Filişenilor, un spital cu probleme

Spitalul Filişenilor a avut mari probleme în ultima perioadă. Aici, un pacient care a fost depistat pozitiv la testul pentru COVID-19 ar fi stat în Spitalul din Filiași trei zile până să fie transferat la Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș“ din Craiova.

Din cauza gestionării în mod defectuos a situaţiei create, un număr de 23 de cadre medicale din cadrul unităţii spitaliceşti au fost izolate la domiciliu, secţia primiri-urgenţe a Spitalului Filişanilor fiind închisă.

Aurel Firu

Funcţionari publici cu funcţie de conducere din cadrul Spitalului Filişanilor s-au ales cu dosar penal fiindcă şi-au îndeplinit în mod defectuos atribuţiile de serviciu prin neluarea măsurilor legale privind prevenirea şi combaterea bolilor infectocontagioase, fapt ce a avut ca urmare răspândirea de către un pacient a infecţiei COVID-19.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS