3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCarantinați, urcați pe hotel în Craiova în lipsa avizelor de la DSP: „Vrem să plecăm acasă!”

Carantinați, urcați pe hotel în Craiova în lipsa avizelor de la DSP: „Vrem să plecăm acasă!”

Mai multe persoane aflate în centrul de carantină amenajat la Hotel Helin din Craiova au protestat astăzi urcându-se pe clădire. Oamenii ar fi trebuit să plece acasă, după cele 14 zile prevăzute de lege. Însă nu au primit avizele epidemiologice de la DSP Dolj, care să le permită să iasă din carantină. Așa că, în lipsa unei comunicări cu responsabilii de la DSP, și-au pierdut răbdarea și au început să facă scandal.

Ștefan Popescu, purtătorul de cuvânt DSP Dolj, a transmis că avizele ar fi fost întocmite cu o mică întârziere din cauza volumului mare de lucru. Acesta a mai precizat că actele sunt în drum spre centrul de carantină și că toate persoanele în cauză sunt clinic sănătoase.

DSP: Nemulțumiți pentru că pleacă numai la o anumită oră și nu au primit prânzul

DSP a transmis ulterior un comunicat de presă în care spune că, pentru o parte din persoane, avizele epidemiologice au fost eliberate conform orei de intrare în carantină. „Având în vedere acest lucru, aceste persoane în cauză s-au arătat nemulțumite. Menţionăm că în conformitate cu ordinele mai sus menţionate, aceştia trebuie să efectueze fix 14 zile de carantină. În această dimineaţă s-a efectuat din nou controlul medical al acestor persoane, în funcţie de perioada din zi în care au sosit iniţial în centrul de carantină. Aceste persoane au ieşit din camere, au accesat ieşirea de pe acoperişul hotelului pe care în mod normal administratorul locaţiei era obligat să o blocheze şi au protestat cu privire la întârzierea primirii avizelor epidemiologice şi a faptului că nu au primit masa de prânz, aşa cum era prevăzut pentru ziua de astăzi în contractul încheiat cu proprietarul hotelului”, spun cei de la DSP.

Avizele au fost înmânate reprezentanţilor Poliţiei Locale pentru a le transmite persoanelor carantinate, în aşa fel încât acestea să poată părăsi locaţia de carantină conform orei la care au fost primite în urmă cu 14 zile în centrul de carantinare.

Persoanele carantinate în centrul au sosit în ţară în pe parcursul zilei de 26.03.2020 din zone roşii din Europa legate de infecţia cu coronavirus. În conformitate cu OMS nr. 414/2020 modificat prin OMS 497/2020 a trebuit să efectueze o perioadă de 14 zile de carantină instituţionalizată. În această perioadă s-a asigurat de către DSP Dolj triaj epidemiologic zilnic şi monitorizarea stării de sănătate a fiecărei persoane carantinate prin echipe de medici formate din medic şi asistent şcolar, delegaţi pe această perioadă a situaţiei de urgenţă la DSP Dolj, menționează instituția. Toate persoanele au prezentat stare de sănătate bună, au fost afebrile şi asimptomatice pentru infecţia cu coronavirus.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS