19.4 C
Craiova
marți, 7 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljŞobolanii mişună într-un bloc din Craiova

Şobolanii mişună într-un bloc din Craiova


Un bloc din Craiova colcăie de şobolani. Aceştia se plimbă în voie în jurul imobilului, mai ales în zona toboganului de gunoi.


În blocul T11 din cartierul craiovean Lăpuş, şobolanii sunt la ei acasă. Aceştia au invadat subsolul şi zona toboganului de gunoi. Mai mult, rozătoarele tranzitează de la un bloc la altul prin canalele de termoficare. Zilnic sunt văzuţi la blocurile care au tobogane de gunoi, dar şi la platformele de gunoi ale blocurilor învecinate. Toboganele şi platformele de gunoi sunt propice înmulţirii acestora. O cauză ar fi şi gunoaiele provenite de la magazinele alimentare din zonă, şi mai ales parcările abandonate de sub platforma din fața cvartalului de blocuri N-T din cartier.
Locatarii s-au plâns şi la primărie, ce-i drept pe pagina de facebook „Municipiul Craiova“. Răspunsul a fost unul automat: „Mulţumim de informaţie. O să trimitem în scurt timp o echipă“, dar măsurile au întârziat să apară.
Un proprietar din blocul T11 din Lăpuş a trimis şi pe adresa GdS imagini foto şi video cu şobolanii care mişună în zona blocului, la ieşirea de la toboganul de gunoi.


Toboganul de gunoi, atracţia şobolanilor în blocul T11

Şobolani la blocul T11, Lăpuş


Blocul T11 este arondat Asociaţiei de proprietari 2 Lăpuş. Problemele cu şobolanii sunt cunoscute asociaţiei, care din câte susţine administratorul a luat măsuri. Deratizările au fost în zadar, iar invazia de şobolani este mai veche în zona. Din acest motiv, alte blocuri turn au renunţat la toboganele de gunoi.

„Da, ştim de problema cu şobolanii. Acum, recent, am pus ceva pentru deratizare, degeaba. Rozătoarele vin la toboganele de gunoi. Acolo în zonă mai este şi un magazin alimentar. Sunt greu de stârpit, fiindcă migrează prin canalele de termoficare. La câteva zeci de metri este platforma de gunoi, iar în zona căii ferate este o mizerie de nedescris. Din cauza şobolanilor, unele blocuri au renunţat la tobogane, locatarii din T11 nu vor“, spune administratorul Asociaţiei 2 Lăpuş, Florica Simulescu.


Normă legală


Cetăţenii cu gospodării individuale şi asociaţiile de locatari au obligaţia de a asigura combaterea şi stingerea focarelor de artropode şi rozătoare, vectoare de maladii transmisibile şi/sau generatoare de disconfort din gospodaria proprie sau din spaţiile pe care le deţin“, potrivit articolului 147 din Legea nr. 344/2002 privind stabilirea şi sancţionarea contravenienţilor la normele legale de igienă şi sănatate publică.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS