16.2 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCraiova. Covoraşe cu dezinfectant la blocuri da, dispensere ba!

Craiova. Covoraşe cu dezinfectant la blocuri da, dispensere ba!

Până la achiziţionarea dispenserelor pentru substanţe dezinfectante care să fie puse în scara fiecărui bloc, primăria montează covoraşe cu dezinfectant la uşa blocurilor. Deşi, spun reprezentanţii administraţiei locale nu vor renunţa nici la achiziţionarea acestora şi montarea în scările de bloc.


“Am studiat mai bine textul Ordonanței și am ajuns la concluzia că este mult mai bună varianta pe care au ales-o alte unități teritorial-administrative din țară, și anume aceea de a pune un covor cu dezinfectant la intrarea în fiecare scară de bloc. În logica lucrurilor, noi am considerat că este mai bine să avem aceste mochete îmbibate în permanență într-o soluție dezinfectantă, care să curățe tălpile încălțărilor înainte să intri în scara deja dezinfectată.

Este cumva ilogic să pui un dozator pentru mâini, în situația în care de cele mai multe ori intri în scara de bloc cu ceva în mână: geanta, plasa de cumpărături etc. Considerăm că este mult mai important să intrăm în casă cu pantofii dezinfectați pe tălpi”, a menționat primarul Mihail Genoiu.

Cele mai multe asociaţii aveau covoraşe cu dezinfectant la uşa blocurilor

Asociaţiilor de proprietari din Craiova le-a fost recomandat de acum două săptămâni să pună la uşa blocurilor covoraşe cu dezinfectant. Drept urmare, la acest moment foarte puţine blocuri din Craiova nu au un covor cu dezinfectant la intrare.

Dispozitivele cu dezinfectanți care trebuia montate în scările blocurilor întârzie. Primăria nu a găsit încă un furnizor pentru aceste aparate.
Dispozitivele cu dezinfectanți care trebuia montate în scările blocurilor întârzie. Primăria nu a găsit încă un furnizor pentru aceste aparate.

„În urma verificării tuturor celor 495 de asociații existente la nivelul municipiului Craiova, a reieșit că doar 35 de asociații nu au asigurat, până astăzi, covorașul cu substanțe dezinfectante la intrarea în scările de bloc. Astfel, în completarea măsurilor luate de autoritățile locale pentru dezinfectarea tuturor spațiilor comune de pe scările de bloc, Primăria Craiova, cu sprijinul instituțiilor subordonate, va asigura și restul de covorașe și substanțe dezinfectante pentru cele 35 de asociații” se precizează într-un răspuns venit din partea Primăriei Craiova.

Reprezentanţii primăriei mai spun că aceste covoraşe sun realizate în atelierele Teatrului pentru copii și tineret Colibri.

Salubritatea, singurul operator autorizat

Este cunoscut faptul că operaţiunea de dezinfecţie în blocurile din Craiova cade în sarcina operatorului de salubritate, SC.Salubritate Craiova SRL.

Dezinfectie la scările de bloc din Craiova
Dezinfectie la scările de bloc din Craiova

„Suntem printre puţinele localități din țară în care operatorul local din subordinea Primăriei realizează serviciile de dezinfectare din scările de bloc, cu toate avizele necesare.

Menționăm că, înaintea fiecărei operațiuni de dezinfectare, echipele de la Salubritate informează locatarii din bloc, avertizându-i să nu utilizeze scara blocului timp de oră, iar la final se semnează un proces verbal de lucrări cu reprezentantul asociației de proprietari”, se mai arată în răspuns.

Acțiunea de dezinfectare a spațiilor comune de pe scările de bloc va continua pe toată perioada stării de urgență.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS