17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljVIDEO / „Vânătorii“ de coronavirus, în acțiune la Craiova (GALERIE FOTO)

VIDEO / „Vânătorii“ de coronavirus, în acțiune la Craiova (GALERIE FOTO)

-

„Vânătorii“ de coronavirus au intrat în acțiune la Craiova. O echipă a operatorului de Salubritate, societatea care se ocupă de dezinfectarea străzilor și a spațiilor comune de la blocuri, a intrat în primele scări de blocuri.

Echipați precum protagoniștii celebrului film „Vânătorii de fantome“, angajații de la Salubritate au dezinfectat blocurile din zona centrală a Craiovei. Mai exact, casa scării și curțile interioare. S-a început cu blocurile de la Casa Albă, până la finalul zilei fiind programate spre dezinfectare 240 de blocuri din centrul Craiovei.

„Acțiunea de dezinfectare continuă în tot cursul zilei de astăzi. Să sperăm că vom putea dezinfecta 240 de scări de bloc. Se va continua și în zilele viitoare, până la un număr de aproximativ 4.000 de scări de bloc, câte au fost comunicate până la această oră“, a anunțat primarul Mihail Genoiu.

Cum vor acționa „vânătorii“ de coronavirus

În total, ar fi vorba de circa 54.000 de apartamente din Craiova, care vor beneficia de dezinfectarea spațiilor comune din blocuri.

„În calitate de operator autorizat de dezinfecție, Salubritate SRL va face zilnic dezinfecția lifturilor și a tuturor spațiilor comune din toate scările de bloc de pe raza municipiului Craiova.

Asociațiile de proprietari programate vor fi contactate de către lucrătorii SC Salubritate, iar operațiunea în sine se va efectua pe fiecare scară de bloc în prezența unui reprezentant al asociației respective, urmând ca acesta, la final, să primească un document care să ateste serviciile realizate, dar și măsurile pe care va trebui să le respecte locatarii după dezinfecția scării de bloc.

„Acțiunile de dezinfecție se vor face etapizat, până la finalizarea tuturor scărilor și, ulterior, permanent, pe toată perioada stării de urgență”, a mai anunțat Primăria Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Bărbat strivit de un copac la Turcinești

Pompierii gorjeni au fost solicitați să intervină vineri după-amiază...

ȘTIRI GdS