20.1 C
Craiova
luni, 1 iunie, 2020
Știri de ultima oră Local Dolj Primăria Craiova nu găsește furnizor pentru dispozitivele cu dezinfectanți

Primăria Craiova nu găsește furnizor pentru dispozitivele cu dezinfectanți

Dispozitivele cu dezinfectanți care trebuia montate în scările blocurilor din Craiova întârzie. Asta pentru că primăria nu a găsit încă un furnizor pentru aceste aparate.

Potrivit edilului Mihail Genoiu, problema nu ar fi dezinfectanții, care s-ar mai găsi, ci dispozitivele în care se pune substanța dezinfectantă. Aici ar exista o lipsă acută.

„În privința dispozitivelor cu dezinfectanți, acestea sunt în procedură de achiziție. Numai că, dacă la dezinfectanți se găsesc cât de cât soluții, la partea de aparate nu am reușit să găsim până acum niciun furnizor de astfel de dispozitive. Ne zbatem să le găsim și pe măsură ce le vom obține va începe și montarea lor“, a anunțat, astăzi, primarul Mihail Genoiu.

Dispozitivele cu dezinfectanți se cumpără prin negociere directă

Autoritățile locale spun că pentru achiziționarea produselor se va aplica o procedură de negociere fără publicarea prealabilă a unui anunț de participare. Asta „având în vedere că perioadele de aplicare a unei proceduri de atribuire nu pot fi respectate din motive de extremă urgență, conform art. 104 alin. 1 lit. c din Legea nr. 98/2016“.

În ceea ce privește costurile acestor dispozitive, reprezentanții municipalității spun că „nu putem da o estimare până nu se termină prospectarea și nu se identifică furnizori care pot asigura necesarul de produse stabilit conform Ordonanței Militare nr. 4“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

ȘTIRI GdS

Spitalul Judeţean din Suceava s-a redeschis cu sectoare non-COVID

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunţat, luni, că Spitalul Judeţean Suceava a devenit funcţional pentru sectoare non-COVID, fiind internat deja...

Ce date vor fi colectate de la clienții teraselor?

Terasele s-au redeschis începând de luni, iar noile reglementări prevăd că trebuie să existe unui registru de rezervări ale clienţilor, pentru ca...