11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePrimăria cumpără aspersoare de 100.000 de euro în timpul pandemiei

Primăria cumpără aspersoare de 100.000 de euro în timpul pandemiei

Primăria cumpără aspersoare în timpul pandemiei. 500.000 de lei vor fi cheltuiți pentru aspersoare destinate udării spaţiilor verzi din zonele Parc Rovine şi Pod Electro.

Consiliul Local (CL) Craiova a decis în şedinţa de joi rectificarea bugetului municipiului pe anul în curs. Potrivit modificărilor aduse, municipiul Craiova va avea venituri de 1,070 miliarde lei şi cheltuieli de 1,079 miliarde lei, minusul fiind astfel de 9,369 milioane lei.

În referatul de specialitate se spune că la bugetul local se fac în această perioadă virări de credite bugetare în cadrul „aceloraşi capitole bugetare, de la bunuri şi servicii, subvenţii, la investiţii publice şi alte cheltuieli de investiţii finanţate din fonduri publice locale, pentru asigurarea desfăşurării activităţii în condiţii normale“ în valoare de 1,498 milioane lei.

Cele mai multe fonduri (810.000 lei) se vor duce pe modernizarea a două puncte termice din cartierul Valea Roşie. Alţi 500.000 lei vor merge către achiziţionarea unui sistem de irigaţii cu aspersoare pop-up în zonele Parc Rovine (200.000 lei) şi Pasaj Pod Electro-Auchan (300.000 lei). Alte 170.000 de lei merg către Salubritate, pentru achiziţionarea de eurocontainere pentru colectarea selectivă a deşeurilor.  

Primăria cumpără aspersoare în timpul pandemiei. Ar fi trebuit alocaţi banii pentru sistemul medical?

Cu toate că este de presupus că repartizarea sumelor de la rectificare a fost hotărâtă cu mai mult timp înainte, surprinde totuşi alocarea de bani pentru aspersoare în plină pandemie de coronavirus.

Cu toate că sumele nu sunt semnificative de data aceasta, există persoane care au reproşat edililor că mai bine alocau banii sistemului medical. În urmă cu aproape doi ani, primăria a mai alocat aproape un milion de lei pentru aspersoane cu pop-up destinate spaţiilor verzi de pe strada Râului (zona mediană), părculeţului de la Liceul Pedagogic şi spaţiilor de pe Calea Severinului, sectorul cuprins între intersecţia cu strada Maria Tănase şi bulevardul Tineretului (zona mediană).

Firma care s-a ocupat cu livrarea şi montarea acestor aspersoare la vremea respectivă a fost Oltenia Garden, din care cei mai mulţi bani s-au plătit pentru introducerea sistemului pe spaţiul verde de pe strada Râului (circa 650.000 lei fără TVA).

După instalare au constatat că aspersoarele udau şi pistele de biciclete asfaltate, construite atunci când a fost modernizată strada, cu fonduri UE. Bicicliştii erau nevoiţi să treacă prin jetul acestora dacă voiau să folosească pistele. Până la urmă, soluţia găsită a fost să ude noaptea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS