6.7 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalPensionarii care au cumpărat bilete de tratament rămân acasă, urmând să-și recupereze banii

Pensionarii care au cumpărat bilete de tratament rămân acasă, urmând să-și recupereze banii

Casa Județeană de Pensii Olt a sistat, ca toate instituțiile similare din țară, vânzarea biletelor de tratament, însă pentru biletele cu prezentare în stațiune 23 martie 2020 s-au vândut, în județ, peste 20 de tichete, pensionarii urmând să-și recupereze banii.

Instituția a anunțat astăzi că suspendă activitatea de eliberare a biletelor de tratament. Mai mult, pensionarii care deja se aflau în stațiuni au fost trimiși acasă. Și aceștia, pe baza adeverințelor eliberate, urmează să-și primească banii proporțional cu zilele rămase (4-5 zile).


„Având în vedere starea de urgență decretată de autoritățile române și prevederile Hotărârii nr.9/14.03.2020 a Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență pentru instituirea unor măsuri pentru evitarea răspandirii COVID-19(Coronavirus) prin care au fost aprobate recomandarile „Grupului de analiza” , ce vizează și “restricționarea activităților cultural-științifice, artistice, religioase, sportive și de divertisment care presupun participarea a peste 50 de persoane, realizate în spații închise, inclusiv cele realizate în sali de tratament balnear, săli de fitness, saloane de SPA-uri, de cosmetică, săli de jocuri de noroc și cazinouri”, vă comunicăm faptul că activitatea de eliberare a biletelor de tratament balnear este suspendată pe perioada stării de urgență.

Biletele care au fost eliberate vor fi anulate, inclusiv în aplicația SPA, urmând ca beneficiarii să solicite restituirea integrala a contributiei.


Beneficiarii biletelor anulate vor putea beneficia de un nou bilet de tratament în anul curent dacă vor depune o nouă cerere și vor solicita o altă perioadă“, a anunțat Casa de Pensii Olt, precizând totodată că noile cereri pentru acordarea biletelor de tratament balnear se vor putea transmite prin e-mail sau prin postă, adresele electronice fiind: [email protected] sau [email protected].

20 de pensionari au de recuperat banii

În județul Olt peste 20 de pensionari au de recuperat banii pentru biletele achiziționate, mai puțini, însă, decât de obicei, în seria cu prezentare 23 martie vânzându-se, tot de teama infectării cu Covid-19, mai puține sejururi.

S-a suspendat și expertizarea pensionarilor încadrați în grad de invaliditate

Pentru că activitatea în majoritatea spitalelor s-a reorganizat, prioritate având spațiile amenajate pentru primirea eventualilor pacienți infectați cu Covid-19, în detrimentul internării pacienților cronici, se suspendă și activitatea de expertizare medicală a pensionarilor „pe caz de boală“, care au obligativitatea de a prezenta un dosar întreg de investigații. Cum aceste investigații nu mai sunt o prioritate, prin urmare nu le vor mai putea realiza, de luni, 16 martie 2020, s-a suspendat expertizarea medicală.


„Asigurăm pe toți pensionarii de invaliditate că plata drepturilor de pensie va fi continuată în toată perioada în care revizuirea medicala este suspendată“, au precizat însă reprezentanții CJP Olt.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS