9.5 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljDoljenii, învăţaţi să colecteze selectiv

Doljenii, învăţaţi să colecteze selectiv

Localnicii din Dolj sunt învăţaţi de operatorul de salubritate, Iridex, să colecteze selectiv.

În acest sens, Iridex a demarat, încă de la începutul anului un proiect-pilot în 15 localități din județul Dolj. Localitățile în care a debutat proiectul pilot sunt: Ghercești, Ișalnița, Malu Mare, Mischii, Pielești, Șimnicu de Sus, Brădești, Bratovoești, Bucovăț, Cerăt, Leu, Țuglui, Podari, Breasta, Rojiște. Dacă se dovedește eficient, proiectul va fi extins și în alte localități ale județului Dolj.

„Proiectul constă în colectarea deșeurilor reciclabile din categoria hârtie-carton și plastic-metal, de către IRIDEX GROUP SALUBRIZARE, din sacul transparent distribuit la fiecare locuință individuală (la case), o dată la două săptămâni.

Vor fi colectate în sacul transparent următoarele tipuri de deșeuri reciclabile: recipiente de plastic pentru băuturi, ambalaje tetra-pack pentru sucuri și lactate, doze de aluminiu, dopuri metalice, conserve din metal, pungi de hârtie, ziare, hârtii, cărți poștale, cofraje de ouă, fiind doar câteva exemple de ce se poate regăsi în sacul pus la dispoziție.

Deșeurile reciclabile din sticlă vor fi colectate în recipientele de tip Igloo, de culoare verde, amplasate în fiecare localitate, a declarat purtătorul de cuvânt al Iridex, Cosmina Hodorogea .

Deşeurile reciclabile trebuie să fie curate

Ghid de colectare selectivă

Este esențială pregătirea deșeurilor înainte de a le pune în recipientele de colectare – sac sau iglo. Toate deșeurile reciclabile trebuie să fie curate, să nu conțină urme de alimente. Pentru reducerea volumului, acestea trebuie împăturite sau presate.

Gunoiul menajer nu se amestecă cu cel reciclabil

Ghid de colectare selectivă

Locuitorii care amestecă gunoiul menajer cu cel reciclabil, riscă să rămână cu pubela la poartă.

Locuitorii sunt îndemnați să colecteze separat și vor fi atenționați prin intermediul unor autocolante cu mesaje de refuz al ridicării pubelei de deșeuri reziduale, în cazul în care aceasta conține și deșeuri reciclabile, sau de refuz al ridicării sacului cu deșeuri reciclabile, daca acestea nu sunt separate corect. Locuitorii sunt rugați să respecte programul de colectare și să colecteze separat deșeurile, pentru că este esențial pentru mediu, pentru sănătatea fiecăruia dintre noi ,

a declarat Cosmina Hodorogea, purtător de cuvânt Iridex

Iridex Group Salubrizare, în parteneriat cu Asociația de Dezvoltare Intercomunitară de Gestionare a Deșeurilor ECODOLJ (ADI ECODOLJ),consideră imperativă și necesară modernizarea gestionării deşeurilor şi implementarea riguroasă a legislaţiei în domeniu, pentru că protejarea mediului înconjurător este în beneficiul sănătății noastre și a generațiilor viitoare, fiind una dintre provocările contemporane majore.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS