13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCum sunt dezinfectate școlile și grădinițele din Craiova

Cum sunt dezinfectate școlile și grădinițele din Craiova

Școlile și grădinițele din Craiova se află în plin proces de dezinfecție, din cauza epidemiei de coronavirus, anunță Primăria Craiova.

„În perioada în care cursurile școlare sunt suspendate din cauza epidemiei de coronavirus, dezinfectăm toate spațiile din unitățile craiovene de învățământ preuniversitar (creșe, grădinițe, școli, licee). Suplimentarea măsurilor de prevenție speciale vine în completarea deciziilor luate la nivel național pentru a preveni răspândirea virusului Covid-19 și pentru a le oferi copiilor cele mai sigure condiții în momentul în care se vor întoarce la școală”, se arată într-un comunicat al Primăriei Craiova.

„Facem precizarea că acțiunea de dezinfecție va fi îndeplinită de S.C. Salubritate Craiova S.R.L, operatorul care are delegată activitatea de dezinsecție, dezinfecție, deratizare și care deține autorizații pentru desfășurarea activității de la Direcția de Sănătate Publică, Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor și Autoritatea Națională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilități Publice (ANRSC).

S.C. Salubritate Craiova S.R.L., în calitate de operator autorizat pentru efectuarea activității de dezinfecție, va folosi, pentru prestarea acestui serviciu, produsul autorizat Bionet A15, biocid avizat de Comisia Națională pentru Produse Biocide din cadrul Ministerului Sănătății.

Școlile și grădinițele din Craiova se află în plin proces de dezinfecție, din cauza epidemiei de coronavirus
Școlile și grădinițele din Craiova se află în plin proces de dezinfecție, din cauza epidemiei de coronavirus

Produsul este indicat pentru dezinfecția suprafețelor de diverse tipuri, a spațiilor de producție și a celor în care se prepară hrana etc. și are efect bactericid, fungicid și levuricid, virulicid, micobactericid și tuberculicid”, se mai arată în comunicatul primăriei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS