14.7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCraiovean, executat silit pentru că şi-a plătit factura la gunoi cu întârziere

Craiovean, executat silit pentru că şi-a plătit factura la gunoi cu întârziere

Un craiovean se războieşte cu operatorul de Salubritate fiindcă l-a executat silit, pentru o sumă pe care a plătit-o, spune el. Acesta susţine că acum mai are şi de achitat executorului o sumă mai mare decât ce datora Salubrităţii. În plus, conturile bancare îi sunt blocate, deşi datoria pentru gunoi a plătit-o.

Craioveanul Nicolae Săndoiu spune că lucrează în afara ţării şi îşi plăteşte facturile de fiecare dată când se întoarce în ţară. Lucrul acesta se întâmplă de două ori pe an, cu precădere în perioada sărbătorilor pascale şi de iarnă.

Plata

Eu lucrez în Germania. Vin în ţară de sărbători. Am un imobil în Craiova pentru care plătesc dările impuse, inclusiv acest serviciu de salubritate, deşi nu produc gunoi. M-am trezit executat de cei de la Salubritate că nu le-am plătit ridicarea gunoiului, deşi eu am achitat, într-adevăr, în două tranşe. De exemplu, pentru anul 2018 am plătit în mai şi în decembrie. Mai grav, acum trebuie să-i achit executorului mai mult decât datoram la Salubritate. Şi am contul blocat şi nu pot să plec la muncă,

spune Nicolae Săndoi.


Comisionul executorului, mai scump decât factura

Datoria către executor este mai mare decât datoria către Salubritate


Cum s-au întâmplat lucrurile în realitate? Craioveanul datora Salubrităţii suma de 92,01 lei pentru perioada decembrie 2018 – septembrie 2019 şi 1,28 lei penalităţi de întârziere. Este cunoscut faptul că, la acest moment, o factură constituie titlu executoriu în baza art. 42 din Legea nr. 51/2006 republicată. Drept urmare, în baza legii, operatorul local a apelat la executorul judecătoresc, după ce a văzut că abonatul său nu-şi plăteşte datoriile pe parcursul mai multor luni.

Executorul judecătoresc a emis titlu executoriu, încuviinţând executarea silită cu numărul 10691 din data de 23.12.2019. Numai că, Nicolae Săndoi îşi plătise între timp datoria din data de 13.12.2019. Spre ghinionul lui s-a ales cu contul bancar blocat şi cu o altă datorie. De această dată, datoria este către executorul judecătoresc, în valoare de 397,33 lei, reprezentând cheltuieli de executare.


Craioveanul executat silit a plătit prea târziu


SC Salubritate Craiova recunoaşte că abonatul şi-a plătit datoria, dar şi faptul că acesta şi-a achitat-o cu întârziere. Mai mult, craioveanul a solicitat şi rezilierea contractului, şi ridicarea pubelei.


Dânsul a achitat datoria către societatea noastră abia după ce dosarul a ajuns la executorul judecătoresc: dosarul a fost trimis la executor în noiembrie, iar abonatul a plătit restanța abia la jumătatea lunii decembrie, după o lună. Facturile serviciilor de utilitate publică constituie titlu executoriu și persoana respectivă nu mai achitase serviciile de colectare a gunoiului de peste un an. Era normal să procedăm la executare din moment ce am văzut că nu se conformează somațiilor de plată primite.

La finalul lunii februarie, a venit în audiență la conducerea societății și a cerut anularea cheltuielilor executorii, dar acest lucru nu se poate face în această etapă. Precizăm faptul că abonatul a solicitat și rezilierea contractului, declarând că va pleca din țară, și a returnat europubela dată în comodat. Contractul cu dumnealui a încetat și vom verifica adresa, pentru a vedea dacă cele declarate sunt reale. Dacă vom constata că locuiește în continuare în imobilul respectiv, va fi sancționat contravențional,

a precizat purtătorul de cuvânt al SC Salubritate Craiova , Cristina Ghenea.

Drept urmare, craioveanul a solicitat în instanţă contestarea executării silite.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS