12 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljSubsolurile blocurilor din Titulescu, inundate cu dejecţiile din canalizare

Subsolurile blocurilor din Titulescu, inundate cu dejecţiile din canalizare

Sute de proprietari din cvartalul de blocuri A1- A4 din cartierul craiovean Nicolae Titulescu susțin că, de ani buni, subsolurile blocurilor în care locuiesc sunt sistematic inundate. De vină ar fi proasta proiectare a canalizării stradale, care este cu mult deasupra canalizării blocului. Din acest motiv, atunci când plouă sau când canalizarea trebuie să preia un debit foarte mare de apă, toate mizeriile ajung în subsolurile blocurilor.

Proprietarii din mai multe blocuri din cartierul craiovean Nicolae Titulescu se plâng că frecvent subsolurile blocurilor sunt inundate cu dejecţii. Este vorba de blocurile A1, A2, A3 şi A4 situate între bulevardul Nicolae Titulescu şi strada Florilor. Blocurile au patru scări şi cei mai afectaţi sunt locatarii de la scara patru. Aici canalizarea stradală refulează frecvent în subsol. Asociaţia este nevoită să plătească o firmă sau să apeleze la operatorul de apă şi canal să scoată mizeria şi ulterior să spele subsolul ca să scape de miros.

Blocuri

La scara mea, frecvent canalizarea refulează în subsol. Au fost momente în care dejecţiile au ieşit în apartamentele de la parter. Miroase cumplit. Am înţeles de la asociaţie că sunt probleme cu canalizarea stradală, care este subdimensionată şi refulează, mai ales când plouă.

În plus, în zonă au fost construite blocuri noi, care au fost racordate la vechea canalizare şi aceasta nu mai face faţă. A-urile sunt sub nivelul străzii şi când canalizarea este încărcată refulează în subsoluri. Asociaţia spune că a făcut adrese la CAO, dar sunt puţine şanse să fie proiectată o altă canalizare şi să scăpăm vreodată de acest coşmar,

spune o locatară din blocul A4, scara 4.

Canalizarea din stradă ajunge în subsol

Conducte de canalizare

Problemele cu canalizarea nu sunt străine nici Asociaţiei de proprietari nr. 2 Nicolae Titulescu, din care fac parte respectivele blocuri. Reprezentanţii proprietarilor spun că, într-adevăr, canalizarea stradală se înfundă destul de des, moment în care dejecţiile ajung în subsolurile blocurilor. Demersurile către operatorul de canalizare au rămas fără rezultat. Nici montarea unei clapete care să oprească intrarea mizeriei în subsoluri nu a dat rezultat.

La A-uri avem probleme cu canalizarea. Frecvent canalizarea stradală se înfundă şi refulează în subsoluri, mai ales la scara IV. Ultima problemă am avut-o la blocul A4, scara 4. Probleme avem de când s-au construit blocurile noi. A fost o problemă la canalizare şi au venit cei de la Companie. Am văzut că în aceeaşi canalizare mai vine şi o conductă din Grădina Botanică.

Când s-a asfaltat, am cerut să umble la canalizare, dar nu au făcut nimic, au schimbat doar capacele. Am montat la unele blocuri şi clapete de sens antirefulare. Rolul supapei, în astfel de cazuri, este să închidă branşamentul, debranşând efectiv instalaţia de scurgere, de la sistemul de canalizare la care este racordată.

Şi cu toate astea tot avem probleme. În plus, şi locatarii aruncă tot felul de mizerii la canal, ceea ce duce la înfundarea canalizării blocului,

a precizat preşedintele Asociaţiei de proprietari, Florin Danciu.

Problemele sunt în curtea proprietarilor

Atenţionare

Operatorul local de apă şi canal, CAO, a refăcut în urmă cu patru-cinci ani canalizarea în zonă, chiar cu fonduri europene. O reproiectare a reţelei nu este în planul de investiţii al operatorului.


Nu sunt probleme cu această canalizare, aşa cum spun locatarii. Alta este problema, proprietarii aruncă în canalizarea blocurilor tot felul de „minuni”. Din această cauză, canalizarea se înfundă şi refulează. Oamenii trebuie să înţeleagă, canalizarea nu este coş de gunoi. Cu privire la reproiectarea canalizării de pe strada Florilor, aşa ceva nu se ia în calcul la acest moment,

a spus directorul CAO, Alin Şuiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS