15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAtribuirea locurilor în parcările de reşedinţă a fost amânată

Atribuirea locurilor în parcările de reşedinţă a fost amânată

Atribuirea locurilor în parcările de reşedinţă din Craiova a fost amânată.

Primăria Craiova a anunţat, în urmă cu puţin timp, că va fi prelungită perioada de promovare a platformei online prin intermediul căreia se atribuiau locurile de parcare. Un lucru care va duce şi la amânarea datei de lansare a aplicaţiei.

Iniţial, municipalitatea a anunţă că, începând cu data de 2 martie, se va lansa aplicaţia prin intermediul căreia cetăţenii pot solicita locuri de parcare în parcările de reşedinţă. Mai mult, stabilise şi un număr de 368 de locuri, care urma să fie introduse în aplicaţie. Înscrierea on-line pentru obţinerea unui loc rezidenţial de parcare urma să se facă în perioada 2 – 9 martie.

Acum, primăria prelungeşte termenul de implementare a parcărilor rezidenţiale. Nu specifică însă şi data când va fi lansată aplicaţia minune prin care cetăţenii îşi vor rezerva loc în parcările de reşedinţă.

Atribuirea locurilor în parcările de reşedinţă, amânată. Vezi motivul

Motivul invocat de municipalitate pentru această amânare ar fi acela că ar fi venit prea multe cereri de la cetăţeni. Fapt care ar obliga primăria să extindă zonele cu parcări de reşedinţă.

„Pentru o cât mai bună informare a craiovenilor vizavi de condițiile de aplicare pentru un loc în parcările rezidențiale, Primăria Craiova anunță prelungirea perioadei de promovare a platformei și, implicit, amânarea datei de lansare a aplicaţiei. Decizia vine ca urmare a numărului crescut de solicitări venite din partea cetățenilor pentru a extinde parcările rezidențiale în mai multe zone ale municipiului, dar și pentru a finaliza marcarea tuturor locurilor de parcare ce pot fi supuse procedurilor on-line. În această perioadă, aparatul de specialitate al Primăriei va prelua toate întrebările craiovenilor, urmând a fi suplimentate echipele care vor merge pe teren și vor explica locuitorilor în detaliu condițiile de aplicare pentru un loc în parcările rezidențiale“, este comunicatul emis de Primăria Craiova.

Primele locuri de parcare din parcările de reşedinţă au fost amenajate în zona blocurilor M de pe bulevardul 1 Mai (au fost trasate şi numerotate 207 locuri de parcare), la blocurilor E1, E2, E6, E7 şi A11 de pe Calea Bucureşti (110 locuri), la blocurilor A9, A12, A13, A14, A15 din Brazda lui Novac (44 de locuri) şi la blocului H15 din George Enescu (7 locuri).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS