10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljPrimăria a obţinut finanţarea pentru 16 autobuze electrice

Primăria a obţinut finanţarea pentru 16 autobuze electrice

Primăria Craiova a semnat ieri contractul de finanţare pentru achiziţia a 16 autobuze electrice. Administraţia locală va cumpăra respectivele autobuze cu fonduri europene nerambursabile.
Astăzi (ieri – n.r.) a fost semnat contractul de finanțare din fonduri europene nerambursabile pentru proiectul ce presupune achiziția a 16 autobuze electrice noi și reorganizarea circulației în zona centrală.

Licitația pentru aceste autobuze este în desfășurare cu termen pe 24 februarie 2020. Acesta este unul dintre proiectele pentru care s-a demarat licitația înainte de semnarea contractului, licitație cu clauză suspensivă“, este consemnat pe site-ul primăriei.

Autobuz electric
Autobuz electric

Municipalitatea a scos la licitaţie numai primul lot, pentru care s-a obţinut finanţare europeană prin Programul Operaţional Regional (POR) 2014-2020. Este vorba de achiziţionarea a 16 autobuze cu sistem de propulsie electric cu lungimea de circa 18 metri, a 16 staţii de încărcare lentă şi a patru staţii de încărcare rapidă.

Furnizarea autobuzelor şi a staţiilor de încărcare se face în cadrul „Proiectului Integrat de Modernizare a Sistemului de Transport Public cu Autobuzul în Municipiul Craiova – MOTRIC-A“, valoarea estimată a contractului fiind de 57.541.310 lei, fără TVA.

Proiectul Motric-A

Proiectul cuprinde: „Extinderea sistemului de management al traficului prin integrarea de noi intersecţii semaforizate cu funcţionarea în regim adaptiv şi sistem de comunicaţii;

Reorganizarea circulaţiei în zona centrală+Înnoirea parcului de vehicule de transport public urban:

-Achiziţia de autobuze noi- Faza 2 (5 buc.)+Înnoirea parcului de vehicule de transport public urban-Achiziţia de autobuze noi-Faza 3(3 buc.)+Înnoirea parcului de vehicule de transport public urban- Achiziţia de autobuze noi- Faza 4(8 buc.)”

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS