20 C
Craiova
duminică, 31 mai, 2020
Știri de ultima oră Educatie Se schimbă garda la ISJ Gorj: PNL în locul PSD

Se schimbă garda la ISJ Gorj: PNL în locul PSD

Se pregătește instalarea unor șefi noi în fruntea învățământului preuniversitar din județul Gorj. Astfel, Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Gorj ar putea avea conducere nouă, chiar din această săptămână.

Liberala Maria Ciochină ar urma să o înlocuiască în funcție pe Marcela Mrejeru, care a fost promovată de PSD pe funcția de inspector general școlar al ISJ Gorj. Potrivit reprezentanților PNL Gorj, Iustin Paralescu și Marius Badea sunt cei doi adjuncți care vor face echipă cu Maria Ciochină la Inspectoratul Școlar Județean. Ministrul Educației a anunțat totodată că vor fi reluate și concursurile pentru directorii de școli, în condițiile în care mandatele celor care au susținut examenele în 2016 au expirat sau urmează să expire.

Doi pesediști cu trei liberali

În momentul de față, în conducerea Inspectoratului Școlar Județean Gorj, pe lângă social-democrata Marcela Mrejeru se află și pesedistul Ion Ișfan. Cei doi vor fi înlocuiți de liberalii Maria Cochină, pentru postul de inspector școlar general, respectiv Marius Badea și Iustin Paralescu. Maria Cochină și Marius Badea au mai fost adjuncți la Inspectoratul Școlar Județean Gorj.

De asemenea, Iustin Paralescu, profesor de matematică, a ocupat câțiva ani postul de inspector școlar general în județul Gorj, susținut de PDL. Este de precizat că, la nivelul Inspectoratului Școlar Județean Gorj, de ani buni nu au mai fost două posturi de inspector școlar general adjunct. PNL l-a mai schimbat din funcție recent și pe directorul Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Gorj, Nicolae Călescu, susținut de PSD. În locul acestuia a fost numit Sorin Ștefănescu.

Au mai fost operate schimbări și la Sistemul de Gospodărire a Apelor Gorj, în urma pensionării lui Ion Călinoiu. Vor urma schimbări de șefi și la alte servicii deconcentrate. Unul dintre cei care va fi menținut în funcție este George Romanescu, șeful Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

ȘTIRI GdS

Fotbaliștii din Premier League sunt apți! Testele Covid-19 au...

Toate testele de depistare a infecţiei cu virusul Covid-19 efectuate în Premier League în ultima săptămâna au dat rezultate negative, informează Agerpres.

O magazie cu lemne din Piatra-Olt a luat foc

Pompierii Detașamentului Slatina, cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și un echipaj SMURD, au intervenit în orașul Piatra-Olt, pentru...

Olt: Agent economic, amendat cu 35.000 de lei

La data de 31 mai 2020, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, împreună cu reprezentanți ai Direcției de Sănătate Publică Olt,...