Acasă Actualitate Administratie Primele autobuze noi intră de astăzi pe trasee

Primele autobuze noi intră de astăzi pe trasee

-

Primele autobuze noi din lotul de 25 concesionate de Primăria Craiova către RAT SRL vor apărea de astăzi pe trasee.

Cele 25 de autobuze Diesel Euro 6 cumpărate în decembrie de la firma turcă BMC Otomotiv au trecut la RAT în data de 8 ianuarie, prin hotărâre de consiliu local. Numai că ele nu au apărut de a doua zi în traseu, aşa cum anunţa primarul Mihail Genoiu.

„Din acest moment, autobuzele pot să intre în circuit chiar de mâine (joi, 9 ianuarie – n.r.). Nu cred că mai sunt alte formalități decât împărțirea lor pe trasee, lucru pe care RAT cred că l-a și făcut. Din informațile mele, la această oră se lucrează la a seta afișajele de la autobuze cu traseele pe care vor circula“, spunea după ședință edilul Craiovei.

Autobuzele nu au fost însă gata de a doua zi. „Mai era de lucru la ele, nu doar la partea de afişaje. Camerele de luat vederi din autobuze, spre exemplu, au fost montate pentru a se face recepţia, dar nu au fost şi conectate. Nu puteau intra pe traseu de a doua zi toate cele 25 de autobuze“, a explicat pentru GdS directorul RAT SRL, Sorin Manda.

Primele autobuze noi apar de astăzi în trafic

Acesta a anunţat însă că primele autobuze din lotul de 25 vor intra pe trasee de luni, odată cu începerea şcolilor. „De luni,  o să apară pe trasee o parte din autobuzele noi, din lotul de 25 primit de la primărie. Încep şi şcolile, iar RAT va creşte frecvenţa transportului în comun. Oricum, începând de luni o să tot apară pe trasee autobuze noi“, a mai spus Manda.

Celelalte 13 autobuze Diesel Euro 6 produse de BMC din totalul de 38 se află în procedură de recepție, urmând să fie predate către RAT tot prin hotărâre de consiliu local.

De menționat că aceste 38 de autobuze au fost cumpărate de Primăria Craiova cu bani obținuți dintr-un împrumut contractat de la Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD).

Municipalitatea a luat de la BERD 15 milioane de euro, pentru o perioadă de 15 ani.

ȘTIRI VIDEO GdS

Reacţia unui român prins de poliţia spaniolă pe stradă, fără motiv

Un bărbat român a fost prins pe strada Juan XXIII, din orașul spaniol Aviles și a fost luat la întrebări de către oamenii legii. În momentul în care polițiștii i-au cerut să justifice de ce se află acolo, românul a reacționat violent, potrivit articolului El Comercio.

Coronavirus România: Numărul cazurilor a ajuns la 5.467

Autoritățile au raportat vineri 265 cazuri noi de coronavirus în România, totalul infecțiilor ajungând la 5.467. Bilanțul infectărilor cu coronavirus de joi...

Controale și amenzi la depozitele de lemn

Polițiștii din Gorj au desfășurat joi controale la depozitele de lemn. Astfel, poliţişti din Tismana împreună cu reprezentanții Gărzii Forestiere Râmnicu-Vâlcea, au...

Tratamentul minune folosit împotriva coronavirusului

Profesorul Didier Raoult i-a dezvăluit, în premieră, preşedintelui Emmanuel Macron rezultatele celui mai amplu studiu pentru tratamentul Covid-19 de până acum. Potrivit publicaţiei franceze Les Echos, Emmanuel Macron a decis să meargă el însuși la Marsilia, unde a stat trei ore de vorbă cu profesorul, după ce a fost dezamăgit de perspectivele concrete de tratament disponibile rapid contra virusului.