10.3 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalVremea în Oltenia şi la munte, în următoarele două săptămâni

Vremea în Oltenia şi la munte, în următoarele două săptămâni


Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a transmis prognoza valabilă pentru perioada 23 decembrie 2019 – 5 ianuarie 2020.

În Oltenia, până în data de 31 decembrie, vremea va fi într-un proces de răcire treptată, fapt care va determina scăderea valorilor termice diurne de la o medie regională de aproximativ 10 grade în prima zi, până la 1 – 2 grade, la sfârşit de an. După acea perioadă, temperatura aerului va creşte de la o zi la alta, iar pe 5 ianuarie 2020 media maximelor va ajunge la 6 grade Celsius. Temperaturile nocturne vor scădea de la o valoare medie de aproximativ 8 grade la începutul primei săptămâni de prognoză, spre -5 grade în intervalul 31 decembrie 2019 – 5 ianuarie 2020. Precipitaţii slabe cantitativ se vor semnala pe arii restrânse, cu o probabilitate mai mare de apariţie pe 22, 27, 28 şi 29 decembrie.

La munte, se vor mai înregistra temperaturi pozitive doar la începutul intervalului de prognoză, când se va consemna o medie termică de 3 grade. Apoi, regimul termic va fi caracterizat de temperaturi negative, atât noaptea, cât şi ziua, cu cele mai scăzute valori, respectiv -6 grade, pe timpul zilei, şi de -12 grade noaptea, în jurul datei de 31 decembrie. Ulterior, va urma o uşoară creştere a valorilor termice, care se vor menţine însă sub limita de îngheţ. Probabilitatea pentru precipitaţii va fi ridicată pe tot parcursul intervalului de prognoză.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS