11.4 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalNoul prefect al județului Olt a depus jurământul

Noul prefect al județului Olt a depus jurământul

Florin Homorean, funcționarul public desemnat să ocupe temporar funcția de prefect al județului Olt, a depus, luni-dimineață, 16 decembrie 2019, jurământul.

Ceremonia a avut loc în sala de ședințe a Prefecturii Olt, nemaifiind prezenți delegați din partea Ministerului de Interne, cum se întâmpla până acum, totul realizându-se în sistem videoconferință, astfel că jurământul a fost rostit în fața ministrului de Interne Marcel Vela. Au fost prezenți majoritatea directorilor instituțiilor deconcentrate, dar și membri ai PNL Olt, veniți să-i fie aproape fostului coleg de partid Florin Homorean.

Homorean vine în această funcție, la propunerea organizației PNL Olt

Homorean vine în această funcție, la propunerea organizației PNL Olt (noul prefect chiar i-a mulțumit pentru nominalizare președintelui PNL Olt, Liviu Voiculescu), după cele patru luni și două săptămâni de mandat ale Angelei Nicolae. Predecesorul Angelei Nicolae, Silviu Neacșu, a fost destituit ca urmare a evenimentelor petrecute la Caracal, când o fată dispărută, Alexandra Măceșanu, a fost căutată timp de aproape 24 ore, deși fata reușise să le dea polițiștilor o seamă de indicii, în cele din urmă polițiștii ajungând în curtea criminalului după ce, susține acesta, Alexandra a fost ucisă și trupul i-a fost ars.

Tot în urma acelor evenimente și-a pierdut funcția și subprefectul de atunci, fiind înlocuit cu Florin Dumitru, care ocupă funcția și în prezent, desi se așteaptă ca ALDE, partidul care l-a promovat, să facă o nouă nominalizare.

„Eu la nivel local doresc să colaborez cu dumneavoastră pe temei de încredere și de bună colaborare, pentru a duce la îndeplinire obiectivele și măsurile stabilite în programul de guvernare. Am să vă rog să mă sesizați în orice problemă pe care o întâmpinați la nivelul instituțiilor pe care le conduceți, pentru a transmite mai departe solicitările dumneavoastră către ministerele de resort, pentru a obține fondurile necesare sau pentru a obține susținerea ministerelor în implementarea proiectelor dumneavoastră de management. (…)Mă cunoașteți, cu majoritatea m-am întâlnit pe parcursul anilor, pe parcursul carierei meșe profesionale, vă asigur că voi rămâne același om care am fost și până în prezent, indiferent cât de lung sau de scurt va fi mandatul meu. Vă mulțumesc!“, a spus, printre altele, noul prefect.

Florin Homorean vine după o carieră de peste 20 ani în domeniul protecției mediului, fiind până de curând comisar al Gărzii de Mediu, funcție la care a renunțat pentru a putea ocupa funcția de prefect, și chiar șeful acestei instituții de mediu în două perioade.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS